Kategóriák:

Alapvető hardveres informatikai problémák bemutatása

2018.10.30. - Info-Tech
Image

Még az okostelefonok mellett is szinte mindenki életében komoly szerepet játszanak a pc-k, laptopok, notebookok, asztali számítógépek. Dolgozunk, tanulunk, filmet nézünk vagy éppen játszunk rajtuk. Általában életünket erősen támogató eszközökről van szó, de van úgy, hogy azt érezzük inkább az ablakon dobnánk ki őket, mert…

Tovább olvasom »

Döcög a nyelvtanulás? Adunk pár tippet!

2018.10.30. - Tanulás
Image

Van, akire ragad a nyelv, van akinek évekig tanítják az iskolában, mégsem tud nyelvvizsgát szerezni vagy nem mer megszólalni. A különbségeknek persze rengeteg oka lehet. Az egyéni szükség, netán kényszer; az adott iskolai oktatás hatékonysága; a külső, belső motiváció mértéke és sok egyéb dolog befolyásolja, milyen könnyen sajátítunk el egy nyelvet.

Tovább olvasom »

Bicikli karbantartás kisokos - avagy mikre figyelj, ha hosszú életet szeretnél a biciklidnek

2018.10.26. - Közlekedés
Image

A mai, általános, mindennapos használatra szánt biciklik nagy része már nem igényel különösebb szerelést, extra munkát és valószínű bármilyen gondozás nélkül is elmennek éveket. Azonban nem mindegy, hogy élmény vagy küzdelem egy idő után velük tekerni. Hidd el, a biciklid meghálálja a törődést! Nézzük, mit tudsz tenni, hogy harmonikus maradjon a viszony.

Tovább olvasom »

Miért érdemes lecserélni télen a nyári gumit?

2018.10.19. - Közlekedés
Image

Állandóan felmerülő kérdés az, hogy mikor, milyen abroncsra és egyáltalán miért is érdemes lecserélni a gumikat az évszakváltozásoknál. Ha röviden szeretnénk ennek a fontosságát kiemelni, akkor gondoljunk arra, hogy nem véletlenül foglalkoznak a gumigyárak is annyit ezzel a kérdéssel és nem véletlen, hogy nem valami hatékonyak a négyévszakos gumik sem. Igazából a cipőink között sem biztos, hogy találunk olyat, ami télen is és nyáron is jó lenne...

Tovább olvasom »

Életmódváltás ősszel? Miért ne!

2018.10.16. - Életmód
Image

A tükör előtt állva legtöbbünk életében felbukkant már a gondolat: jó lenne egy kicsit fogyni, jó lenne kicsit formásabbnak lenni, egészségesebben élni, bárcsak több energiánk lenne. Valahogy nem tudjuk, hogy fogjunk bele. Nem is olyan könnyű változtatni a napi rutinjainkon, időt találni az új szokások, tennivalók bevezetésére.

Tovább olvasom »

Otthoni tisztítópraktikák

2018.10.10. - Otthon
Image

Jó pár olyan otthon is megtalálható dolog van nálad, amire sosem gondoltál, hogy másféle módon is használhatnád! Napi rendszerességgel veszed a kezedbe, de az eredeti funkcióján túl másra is használhatod! Nézzük át a listát, mik ezek pontosan és mire is jók még!

Tovább olvasom »

Ahol láthattál már minket:

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image