Elindítottuk a helpitgo-s blogunkat!

2018.10.10. - Rólunk

A helpitgo-s blogunkat egy rövid bemutatóval kezdjük az applikációnkról és annak történetéről. Reméljük élvezni fogod a posztjainkat! Elsődlegesen olyan témákról olvashatsz, amikben a helpitgo-n is kérhetsz segítséget!

Image

A helpitgo mobilapplikáció kezdetleges tervei 2016 első felében születtek meg. Ekkor kezdtük el hazánkban elsőként a közösségi problémamegoldó ötletünket megvalósítani. Nagyon szerettünk volna egy ilyen alkalmazást felfuttatni Magyarországon. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de nagyon lelkesen vetettük bele magunkat a munkába és bíztunk benne, hogy nyitottan fogadják és szeretni fogják a magyar emberek az ötletet. 2017. november 11-én került a store-okba az 1.0 verzió, amire nagyon büszkék vagyunk.

Miért éreztük, hogy szükség lehet egy közösségi feladatmegosztó applikációra?

Mindannyiunk zsebében ott van az okostelefonunk, ma már egyre több mindent el tudunk intézni a segítségükkel. Rendelünk taxit, foglalunk szállást, megnézzük a menetrendet, nyelveket tanulunk, stb., stb. De mi a helyzet a hirtelen felmerülő, nem ennyire specifikus problémákkal? Hova forduljunk, ha nincs ismerősünk a közelben, aki segíteni tud nekünk megoldani?Szerencsére a közösségi megoldások ma egyre népszerűbbek, egyre többen üdvözlik és ismerik el létjogosultságukat. Így a sokrétű, általános feladatmegosztást is érdemesnek találtuk megvalósítani.Egy applikáció, ahol szinte bármilyen jellegű problémát megoszthatunk, és megnézhetjük, hogy a környékről ki tudna nekünk segíteni? Miért ne!

“ Szerintünk nem az a kérdés, hogy szükség van-e egy olyan alkalmazásra, mint a helpitgo, hanem sokkal inkább az, hogy mikor jutunk el addig, amíg elfogadottá válik ez a feladatmegosztási forma és mikor lesz mindennapos eszköze ez a magyar okostelefont használóknak.”
Miről szól, mit szeretnénk elérni a helpitgo-val?

Hogy a hétköznapi problémáink megoldásához mutassa meg nekünk azokat a felhasználókat, akik szeretnének és tudnak is segíteni.

Tegyük fel, hogy frissen költöztünk albérletbe egy új városba. Kicsit szeretnénk magunkra formálni, veszünk pár polcot, ami fel kéne fúrni; komódot, amit össze kell rakni. Jól jönne pár szerszám. Valószínű azért nem fogunk fúrógépet és szerszámkészletet venni, hogy ezeket megcsináljuk, nem lesz rá szükségünk, hely sincs, plusz kiadás, nem is értünk hozzá, stb. Ismerőseink sincsenek még.

Image

Ilyen apróbb feladatok miatt nem fogunk szakembert hívni. Ezekre a helyezetekre kínál megoldást a helpitgo.

Megfogalmazzuk a problémánkat, megosztjuk a feladatunkat. Látni fogjuk tőlünk való távolság szerint rendezve azokat a felhasználókat, akik a barkácsolás, javítás jellegű problémát felvették a profiljukba, mint amiben segíteni tudnak. Szimpátia alapján felkérhetjük őket a feladat elvégzésére. Ugyanakkor az applikációban épp bent lévő felhasználók láthatják a feladatunkat, és jelentkezhetnek, hogy szeretnének segíteni. Ezen kívül mi magunk is átböngészhetjük a “hirdetés” aloldalt, hátha valaki pont ilyen jellegű problémákra kínál megoldást, felvehetjük vele a kapcsolatot.

Image

Természetesen nem biztos, hogy sikerül úgy és olyan gyorsan megoldani mindig a problémát, ahogy szeretnénk. Sok a buktatója egyelőre. Lehet, hogy valaki nem reagál a felkérésünkre, lehet, hogy mégsem szimpatikus, mégsem tud segíteni. Lehet, hogy nem vállalja annyiért, amennyit rászánunk a dologra. De mi, a helpitgo-nál nagyon bízunk benne, hogy ha lassan is, de kialakul egy olyan közösség, ahol egyre könnyebben és egyre gyorsabban találunk segítséget. Minél több a felhasználó, minél több a megoldott feladat, az adott értékelés és vélemény, annál nagyobb eséllyel tudunk megfelelő embert találni.

Image

Türelmetlenül várjuk, hogy ott tartsunk, mikor minden gyorsan, gördülékenyen, dinamikusan működik. Addig is fejlesztjük tovább az alkalmazást, hogy minél könnyebben lehessen használni; dolgozunk azon, hogy minél többen legyünk, minél több feladat legyen közzétéve és hogy minél jobban épüljön a bizalom. Építsük együtt a közösséget!

Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Képek forrása: Pixabay (pixabay.com), Freepik (freepik.com)
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!