Otthoni tisztítópraktikák

2018.10.10. - Tisztaság

Jó pár olyan otthon is megtalálható dolog van nálad, amire sosem gondoltál, hogy másféle módon is használhatnád! Napi rendszerességgel veszed a kezedbe, de az eredeti funkcióján túl másra is használhatod! Nézzük át a listát, mik ezek pontosan és mire is jók még!

Image
A Kóla

Sosem gondoltad, de a kóla kis túlzással mindenre is használható! A világ legismertebb üdítője, a világ leggyakrabban kimondott szava nem csak a szomjunk oltására használható, hanem a savas kémhatásának köszönhetően tisztítószernek sem utolsó! (Azt a kérdést most nem teszem fel, hogy mennyire jó a szervezetnek a híres fekete üdítő!) A ruháidból, leevett kanapéból gyakorlatilag mindenféle foltot ki tudsz szedni egy pár csepp kóla segítségével. Legyen szó vörösborról, de még a vérfoltot is el tudja tüntetni!

“ Végre elfelejtheted a sokszor emlegetett ecetes olló megoldást! — (Vajon bárki is alkalmazta valaha?) ”
Az ecet

A konyha és a főzés kihagyhatatlan alapanyaga, de most nem arról írunk, hogy milyen is egy nagyon finom uborkasaláta és még a lakás egy másik helységébe is tovább kell mennünk elméletben. Az ecet nagyon jó barátod lesz a vízkő elleni harcban! Mindenkinek nagy ellensége a vízkő. Legyen szó a fürdőkádról, tusolóról vagy a mosdókagylóról. Öntsd bátran az ecetet a vízköves felületre és egy sima szivaccsal kezdd el dörzsölni! Szépen le fogod tudni mosni így mindenhonnan a vízkövet! Nem csak a vízkő fog eltűnni, de az eredeti csillogása is visszajön és még fertőtlenítő hatása is van az ecetnek. Nem kell aggódni a lefolyóba kerülő ecet miatt, mert azt is végigtisztítja, ha esetleg volt kisebb dugulás, akkor az a múlté!

A fogkrém
Image

Ha képzeletben a fürdőben vagyunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a fogkrém mellett. A szájápolás mellett a cipőink életében is fontos szerephez tudjuk juttatni, ha szeretnénk a fehér cipőink gumi részének régi színét visszanyerni. Nyomj egy kevés fogkrémet egy már nem használt fogkefédre és kezd el dörzsölni a piszkos részeket. A végeredmény leírhatatlan, próbáld ki bátran! Fontos, hogy csak a cipők gumi felületein használd!

A citrom

Régebbi pólóidon a hónalj környékén elkezdtek sárga foltok megjelenni az izzadtság miatt? Erre is találsz megoldást a konyhában! Facsarj le egy citromot, azt keverd össze csapvízzel és dörzsöld át a foltokat. Szépen el fognak halványodni a foltok, tudod továbbra is hordani azt a felsődet is.

A ketchup
Image

Ha a hűtőnél vagyunk a citrom miatt, akkor nyugodtan vedd ki a ketchupot is, mint az alternatív serpenyőtisztítót. Beleégett valami a kedvenc serpenyődbe és már napok óta a mosatlanban áll? Nyomj egy kis ketchupot egy rongyra és azzal kezd el megtisztítani a kényes részeket! Higgy majd a szemednek nyugodtan! Újra tiszta a serpenyő.

A krumpli

Már nem annyira szép a szőnyeged? Keress egy fonnyadtabb krumplit, hámozd meg és dörzsöld át vele a szőnyegedet! Vissza fogja nyerni az eredeti színét és úgy fog csillogni, mint még vásárláskor sem. Érdemes átporszívozni a szőnyeget az akció után, mégiscsak egy krumplival dörzsölted a szőnyegedet!

Nagyon sok praktika van a házimunka terén is, ezekből kaptatok egy kis ízelítőt. Mindegyik hatásos módszer, de ezekkel sem egyszerűsödik a takarítás, csak a drága tisztítószereket tudod kiváltani és mellette még környezetbarát is. Ha viszont a házimunkához, a takarításhoz nincs kedved vagy időd, akkor bátran kérj segítséget a helpitgo-n, ahol egy alkalomra, de akár rendszeresre is találhatsz segítőt a takarításban!

Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Képek forrása: Pixabay (pixabay.com), Freepik (freepik.com)
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!