Bicikli karbantartás kisokos - avagy mikre figyelj, ha hosszú életet szeretnél a biciklidnek

2018.10.26. - Közlekedés

A mai, általános, mindennapos használatra szánt biciklik nagy része már nem igényel különösebb szerelést, extra munkát és valószínű bármilyen gondozás nélkül is elmennek éveket. Azonban nem mindegy, hogy élmény vagy küzdelem egy idő után velük tekerni. Hidd el, a biciklid meghálálja a törődést! Nézzük, mit tudsz tenni, hogy harmonikus maradjon a viszony.

A kerékpár egyik legsebezhetőbb része a lánc. Beleragad a por, ami koptatja magát a láncot és a lánctányérokat is. Ha csikorog, nyikorog, már régen rossz. Fontos megfelelően gondozni, rendszeresen olajozni. Ezt különösebb gyakorlat nélkül is meg lehet tenni. Igaz, hogy nem a legtisztább meló, játszós ruhában érdemes belefogni. Lehet kapni különböző lánctisztító eszközöket és folyadékokat, amik alkalmasint leegyszerűsítik a folyamatot. Ha ezekre nem akarsz költeni, akkor elég, ha egy száraz ruhával alaposan áttörlöd a láncot. (Tipp: tökéletesen alkalmas egy régi zokni, aminek a lyukas párja már rég a kukában hever.) Mosogatószeres vagy szappanos vízzel két körömkefe között tudod egészen tisztára mosni a láncot. Nagyjából töröld szárazra, és rögtön kend át láncolajjal. Közvetlenül a láncra csepegtesd végig, majd tekerd át, hogy mindenhova közé folyjon az olaj. A felesleget itasd le. Nem csak a biciklit és téged csap össze a maradék olaj, de ráfolyhat a felnire is. Ha tárcsafék van a bicikliden, különösen ügyelj, tartsd távol tőle az olajat, nagyon veszélyes, ha rákerül.

Az agyakat, csapágyakat is érdemes évente egyszer-kétszer kitisztítani, lezsírozni. Ehhez azonban, ha nem vagyunk gyakorlottak, vegyük igénybe szakember segítségét.

Image

Természetesen nagyon fontos, hogy a fékek jól működjenek, az első és hátsó is ugyanolyan hatékony legyen. Ezeket lehetőleg egyszerre kell használni menet közben, különben könnyen fejreállás vagy kicsúszás lehet a fékezésből.

Az acél bowden nagy terhelésnek van kitéve, emiatt nyúlik. Hosszabb lesz, mint korábban volt, ergo a féked nem lesz olyan hatékony. A fékek tipikus hibája a megnyúlt bowden, elkopott fékpofa (féktárcsa esetén fékbetét). Ha érzed a hatékonyság csökkenését, állíttasd be a féket, cseréltesd az elkopott alkatrészeket. Féktárcsás biciklik esetén a hagyományos bowdenessel szemben inkább a hidraulikus fékek terjedtek el. Itt a levegősödés okozhat problémát. Ez azt jelenti, hogy az olaj mellé levegő is bejut a rendszerbe, emiatt csökken a fékhatás (az olajjal szemben a levegő összenyomható, így hiába húzod a féket, nem fog olyan jól). Nyilván ez másfajta karbantartást igényel. Ehhez megfelelő légtelenítő szett kell és speciális olaj.

Image

Mikre érdemes még figyelni? Apróságok, amikről nem is gondolnád, hogy számít. Például, mikor letámasztod, lekötöd valahova a biciklit, ellenőrizd, hogy stabilan áll, nem tud eldőlni. A nyereg és a gumi legyen a támasztópont. Ügyelj rá, hogy a váltónak, küllőknek ne támaszd neki.

A váltó egy érzékeny, pontosan beállított szerkezet, ami ha meghajlik, megsérül, akkor nem fog precízen működni, nem tudsz egyes fokozatokba beváltani, “darálni” fog, mindig át akar váltani valahova. A küllők általában acélból vannak, emiatt hajlamosak a rozsdásodásra, elgyengülhetnek, nagyobb ütés hatására el is pattanhatnak. Érdemes időnként ellenőrizni, hogy minden küllő ugyanolyan feszes-e. Ha valamelyik nagyon meg van lazulva, jelezheti azt, hogy elhajlott a felni egy nagyobb ütés miatt. Padka, kátyú, rossz letámasztás, akár rossz biciklitároló is okozhatja. Ha eldeformálódott a kerék, nyilván nem lesz hatékony, nehezebb vele közlekedni. A fék sem fog olyan jól működni (olyan fékek esetén, amik a felnin fékeznek.)

Érdemes odafigyelni tekerés közben, hogy a hajtás ne feszüljön, nem szabad keresztbe váltani. Ez azt jelenti, hogy a lánc elöl-hátul egyszerre a legkisebb vagy legnagyobb lánckeréken van. A hagyományos váltószerkezetek ezt nem tolerálják, mert a lánc nagyon ferdén van, nem tudnak stabilan belekapni a fogaskerekek, könnyen leugorhat.

Image

Mindig legyenek megfelelően felfújva a gumik. Egyrészt a felni könnyebben sérül egy padkánál, de főleg az élvezeti értéket rontja, hiába tekersz, nem fogsz tudni haladni vele. Nagy energiát felemészt egy lapos gumi.

Te sem szereted, ha csörög, zörög, kattog a biciklid, a szomszéd utcában is hallják, hogy jössz? Ha nehéz tekerni, nem működik a váltó, nem fog jól a fék? Ezeket előzheted meg a rendszeres gondozással. Érdemes foglalkozni vele, nem csak betámasztani a sarokba, sok bosszankodástól megkímélheted magad. Könnyebben halad egy jól karbantartott bicikli, szívesebben teker vele bárki.

Image

Ha nem értesz hozzá, nincs kedved babrálni vele, félsz, hogy elrontod, évente egyszer-kétszer érdemes elvinni szervizbe, vagy olyan emberhez, aki ért hozzá. Pár ezer forintért szakszerűen megcsinálják az említett karbantartásokat.

Ha nincs a közeledben szerviz, nem tudod elvinni a bicajt, keress segítséget a helpitgo-n! Írd le mire van szüksége a biciklidnek és válassz a közeledben lévő jelöltek közül valakit, aki segít neked a karbantartásban; vagy böngészd át a hirdetéseket, hátha valaki épp ilyen jellegű munkát vállal a közeledben.

Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Képek forrása: Freepik (freepik.com), Unsplash (unsplash.com), Pexels (pexels.com)
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!