November – az arcszőrzet tükrében

2018.11.13. - Életmód

Most akkor borotválkozni kell vagy épp pont, hogy nem? De akkor a bajuszomat meghagyhatom? Mi ez az egész és miért csinálja mindenki?

2 mozgalom is alakult a szőr tükrében novemberi hónapra. Most kicsit szőrszálhasogatóak leszünk, de ezt megköveteli a téma, hogy pontosan megtudd, melyik, miről is szól. Első lépésként, ami megegyezik bennük, hogy november 1-én csupasz arccal kell rendelkezned, és innentől válik el a kettő egymástól:

No Shave November mozgalom, azaz ne borotválkozz novemberben! Így hívják fel a figyelmet a mozgalomban résztvevők a prosztatarák szűrés fontosságára. Mivel ebben a hónapban nem kell a szakáll ápolására költeni, a megspórolt összeget felajánlhatják rákszűréssel foglalkozó szervezetnek.

Image

A Movember a „moustache” és a „november” szavak kereszteződéséből született meg. A No Shave Novemberrel szemben, kifejezetten a bajusz növesztésre fókuszál. Így hívja fel a figyelmet a prosztatarák mellett az összes többi férfi betegség megelőzésére is. A Movembernek a másik fő üzenete az öngyilkosságok csökkentése a férfiak körében.

Image

Válaszd ki a neked szimpatikusabbat, hogy teljes arcszőrt vagy csak bajuszt növesztesz novemberben! Csatlakozz az egyik mozgalomhoz, tegyél a jó cél érdekében!

Image

*Legalább ennyire fontos kampány (amit meg kell most is említeni) és a másik nemet érinti: ez pedig a mellrák elleni kampány októberben. Emellé már a magyar kormány is beállt és országosan szervez rendszeres mellrákszűrő vizsgálatokat. Ne lepődjünk meg, ha az utcán sétálva rózsaszín szalagos emberekkel találkozunk, hiszen ez ennek a kampánynak a jelképe.

Image

Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Képek forrása: Freepik (freepik.com), Pixabay (pixabay.com)
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!