Miért utaznál órákat, ha itthon is vannak már profi sípályák?

2019.01.08. - Sport
Image

Bár Magyarország nem rendelkezik olyan hegységrendszerrel, ahol igazi síparadicsomokat lehet kialakítani, de az üzemeltetők már hazánkban is képesek más nyugati országokhoz hasonló színvonalat biztosítani a sípályák minőségében és a kiszolgáló egységek szolgáltatásában. Nézzünk pár példát!

Eplény

Már december elején kinyitottak és várják a síelés és a snowboardozás szerelmeseit. Hóágyúkkal síelésre alkalmas pályát tudnak létrehozni, de szerencsére a természetes hó is megérkezett már a környékre. Körülbelül 7 kilométer pályahosszal rendelkeznek és ez a szám évről-évre növekszik. Jó pár kifejezetten tanulóknak létrehozott lejtővel várják a tanulni vágyókat. 2016-ban létrehoztak a freestyle stílust kedvelő embereknek egy snowparkot, ahol bátran kiélhetik magukat. Itt található Magyarország leghosszabb egyben síelhető útvonala, amely 1927 méter hosszú, és kezdőbarát lejtésének köszönhetően a kék jelzést megkapva mindenkinek ajánlják.

Infrastruktúrában is széles a paletta: az oktatás, kölcsönzés, értékmegőrző hármason túl, 4 hüttében várják a melegedni vágyókat. Forró italok mellett melegkonyha is van, ha megéhezne valaki. Hetente kétszer esti síelést is szerveznek, ami előtt ratrakkal feljavítják a pálya minőségét.

Itt épült hazánk első 4 üléses felvonója és jövőre elkészül a második is, hogy csökkentsék a várakozási időket.

Image
Mátraszentistván

3 falut összefogó síterületről van szó. A sípark az ország legtöbb szolgáltatását nyújtja az odalátogatóknak. Összesen 4 kilométer pályát alakítottak ki eddig, de ez is minden évvel nő. Természetesen itt is lehet felszerelést bérelni, oktatást kérni. Jó pár csákányos, tányéros felvonója mellett már Mátraszentistvánon is van ülőlift, amellyel feljuthatunk a hegy csúcsára, valamint található szintén jó pár hütte is a pihenő időkre. A Hütte mellett kialakítottak egy Summer Tubing nevű műanyag felületű pályát, ami valójában egy szánkócsúszda. Ehhez bérelhetünk, direkt az erre a célra használható, felfújható szánkókat. A faluk közelsége miatt jó pár szálláslehetőség is rendelkezésünkre áll, de közvetlenül a síparkban is található szállás.

Dobogókő

Ha nem utaznál sokat Budapestről ideális választás lehet ez számodra, viszont ez már jóval rövidebb pályákkal rendelkező sícentrum. 2 pálya van, melyek közül az egyik 860, míg a másik 1260 méter hosszú. Nincsenek kiszolgáló egységek, de egy fél-, egynapos besíelésre pont elég ez a lehetőség is. Bár Eplényben és Mátraszentistvánon a sípályákon tilos a szánkózás, de Dobogókőn van erre külön kialakított hely.

Image

Ha esetleg nincsen felszerelésed a síeléshez, akkor bátran kérj kölcsön a helpitgo segítségével! Töltsd le az app-ot és add fel kérésként, mire van szükséged! Legyen szó hóláncról vagy akár sílécről.


Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Képek forrása: Pixabay (pixabay.com)
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!