Mennél jégkorizni Budapesten, de nem tudod hova? Mutatjuk!

2019.01.22. - Sport
Image

A tél megérkezésével számos kültéri programlehetőség van a városban. Ebben a cikkünkben a jégkorcsolyapályákat szedtük össze neked egy csokorba. Lesz köztük kicsi, nagy, ingyenes és fizetős is. A jégkorizás sem csak a sportolásról szól. Jó pár helyen készülnek a szervezők, zenével, forralt borozó helyekkel, kézműves kitelepülőkkel. Így mindenki megtalálja a maga elfoglaltságát, ha nincs kedve korcsolyázni. Ezt a programot ajánljuk baráti társaságoknak, de kis- és nagycsaládoknak is tökéletes téli kinti program.

Image
Városligeti műjégpálya

Budapest legismertebb és legnépszerűbb jégpályája a Vajdahunyad vára és a Hősök tere között. Pár évvel ezelőtt újították fel a hűtőrendszereket a Jégpályánál. Az árakat tekintve teljesen pénztárcabarát kikapcsolódás lehet mindenkinek. A diák és a nyugdíjas beugrók már 1000 forinttól kaphatóak, de a felnőtt sem sokkal drágább, 1500 forint. Van lehetőség korcsolyát bérelni. Ez alkalmanként 2000 forintba kerül. Lehet saját korit éleztetni is, ez 1500 forint.

Bálna Advent

A Fővám tér közelében található Bálna kulturális centrum is megnyitotta decemberben a saját adventi vásárát Bálna Advent néven. A szervezők kialakítottak egy jégpályát a Boráros tér felőli végében, egészen közel a Dunához. A 450 nm2-es pálya, átlagosnak mondható a többihez képest. Ennek a pályának a legnagyobb előnye, hogy ingyenes a használata. Bérlésre és korcsolya élezésre itt is van lehetőség, de az már költségekkel jár természetesen. Február 28-ig minden nap nyitva van.

Image
Jégfolyosó a Szent Imre téren

Magyarország első jégfolyosója Csepelen található. Különlegessége, hogy nem csak egy téglalap alakú pálya van, hanem építettek egy egyirányú folyosót is. 150 méter hosszú és több, mint 2,5 méter széles. Kintebb van a belvároshoz képest, de az egyedisége miatt mindenkinek ajánljuk. A belépő és a korcsolyabérlés is 700 forintba kerül.

Ha rendelkeztek saját korcsolyával és ingyenes helyet kerestek, akkor most jön a ti részetek:

  • III. kerület Fő tér
  • III. kerület Csobánka tér
  • V. kerület Bazilika (14 éves korig ingyenes)
  • VI. kerület Hunyadi tér (VI. kerületi lakosoknak ingyenes)

Ha kedvet kaptál, de nincs korid vagy védőfelszerelésed, esetleg nem tudsz kivel elmenni csúszni egyet, akkor keress partnert a helpitgo-n! Egész biztosan többen emiatt nem mennek és maradnak ki az élményből!


Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Képek forrása: Freepik (freepik.com)
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!