Alkalmazások, amiket a leggyakrabban használsz!

2019.01.29. - Mindennapok
Image

Ott van a zsebedben az életed, a teljes világ. A minden. Naponta több órát nyomkodod a telefonodat. Nézed mások életét a közösségi médiában, posztolsz az ebédedről és, hogy időben visszaérj a munkahelyedre alkalmazással hívod a taxit magadnak. Nézzük is át, hogy milyen okostelefonokra letölthető alkalmazások léteznek, amik majdnem biztosan a telefonodon is rajta van. Nincs? Töltsd le, hogy nem maradj le!

Facebook, Instagram

Senkinek sem kell bemutatni ezt a kettő közösségi hálót. Többségünknek az első dolga már felkelés után, hogy megnézzük, mi történt az ismerőseinkkel. Sokaknak a két leggyakrabban használt alkalmazása. Posztolunk a napunkról, élményeket osztunk meg az ismerőseinkkel és a követőinkkel.

WhatsApp, Viber, Messenger

Csevegő programok. A Facebookból Zuckerbergék kivették a chat funkciót és külön alkalmazást hoztak létre neki.

Image
Spotify

Zenehallgató. A legismertebb app, amivel zenét lehet hallgatni. Az ingyenes verziójával is elérhető a teljes zenei kínálat, de pár számonként bedob reklámot, amit nem tudsz átugrani. Ha előfizetsz, akkor ez megszűnik. Fizetős funkció, hogy tudsz zenéket elmenteni és akár internet nélkül is bármikor hallgathatóak. A youtube-bal szemben nagy előnye, hogy videót nem töltesz a zenehallgatással, így jóval kevesebb adatforgalmat használ.

BKK Futár

Ha Budapesten élsz, megmutatja, hogy mikor érkezik a buszod. Így sokkal pontosabban tudsz kalkulálni az utazással! Télen nem mindegy, hány percet kell fagyoskodnod a megállóban. A BKK minden járművébe gps jeladót szerelt, így látható az app-ban, hogy melyik járművük éppen merre jár és mikor ér a következő megállóba.

Limo, Greengo, Blinkee, Lime

Magyarországon is kezd divatba jönni a vehicle sharing! Fővárosunkban már 2 cég foglalkozik közösségi autómegosztással. Jelenleg VW Up-ok és Mercedes A osztályú autókat lehet bérelni, az ár 65 forint/perctől indul. Tavaly nyáron elindult az elektromos robogóbérlés is a belvárosban, de folyamatosan bővítik a használható zónát. Ez a Blinkee névre hallgat. A motorokat 49 forintért használhatod percenként. A legújabb jármű, amit hamarosan bérelhetsz Budapesten az a roller. Lehetőségünk lesz sima és elektromos rollerek bérlésére is. A Lime már több országban is folytatja ezt a tevékenységét, reméljük minél hamarabb válik nálunk is elérhetővé.

Taxify

Nem csak ezzel az alkalmazással lehet taxit rendelni appon keresztül, de ez volt az egyik első. Egy frissen alakult taxitársaságról van szó. Az Uber magyarországi betiltása után alakult, ahol a sofőrök nagy része korábban az Ubernél dolgozott. A társaság a főváros után először Debrecenben is elkezdett működni. A Taxify megjelenése óta már több társaságnak is lett saját app-ja.

Image
Shazam

“Figyu, mi ez a zene? Ismerem, de nem ugrik be az előadó” Te hányszor kérdezgetted a diszkóban a haverokat, mert nem jutott eszedbe egy előadó? Már elég, ha előveszed a telefonodat, megnyitod a Shazam-ot és pár másodperc múlva ki is dobja a legfontosabb információkat a zenéről.

iCsekk

Senkinek nincs kedve postára menni és hosszú perceket várni, hogy befizethesse a postaládában talált csekkeket. Miért utaznál, ha csak előveszed a telefonodat és az alkalmazás segítségével bárhol be is tudod fizetni? Sehova se kell menned.

One bad fry

Nem tudtok megegyezni valamiben a haverokkal? Miért menne mindenki ebédért a munkahelyen, ha egy ember is elég a feladathoz. Használjátok az alkalmazást bátran! Bízzátok a szerencsére!

Color Note

Ha szeretsz listákat írni, jegyzeteket készíteni, nem elég a naptár a készülékeden, ezzel az alkalmazással gyorsan, egyszerűen kezelhető listákat készíthetsz, rendezhetsz össze bármiről, amit nem szeretnél elfelejteni.

Pedometer

Lépésszámláló app. Akinek nincs komolyabb fitness app a telefonján, annak is nagy valószínűséggel van egy beépített vagy letöltött alkalmazása, ami méri, naponta hányat lépett. Csak meg kell adni a magasságodat és a súlyodat, amiből a készülék a saját ritmusos mozgása alapján megmondja neked, a nap végére pontosan hányat léptél, azzal mennyi kalóriát égettél el és mekkora távolságot tettél meg. Az app nem használ helymeghatározást, nem fogyaszt sokat. Jó kis motiváció a mozgásra, egy nagy sétára.

Ha még nem lenne a telefonodon, figyelmedbe ajánljuk a

Helpitgo-t

Közösségi problémamegoldó alkalmazás. Hétköznapi feladataidban tudsz segítséget kérni a helpitgo közösségétől. Legyen szó kutyasétáltatásról, edzőtárs keresésről vagy, ha a matek háziban akadtál el. Felrakod a kérésedet és máris tudsz választani a jelöltek közül. Jelenleg nem tudunk gyorsabb megoldást ezekre a dolgokra!


Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Képek forrása: Pixabay (pixabay.com)
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!