Nyaralás könnyedén, praktikusan

2019.05.17. - Mindennapok
Image

Nyakunkon a nyár, az utazási irodák százalék- és mínuszjelekkel árasztanak el bennünket az összes lehetséges reklámcsatornán, és valljuk be: mindannyiunkban azonnal megjelenik az a mesés kép, amint ott fekszünk egy homokos tengerparton, szürcsöljük a koktélokat és barnulunk az esti fehér szetthez. Sós szellő lengeti a napernyőt, épülnek a homokvárak, átjárja a kultúra a régi romvárosokat.

Tagadhatatlanul megkezdődött az idei turisztikai szezon. Utazni azonban nem feltétlenül egyszerű. A fapados járatok folyton csökkenő kabinbőrönd méreteikkel nehezítik meg a pakolás körülményességét, elkeverednek a bőröndök, aztán futhatunk az idegen utasok után, hogy az a mi poggyászunk, és sokszor ezt még a nyelvtudás hiánya is megnehezíti. Hogy ezek a rémálmok ne szegjék kedveteket, kipihenten keljetek fel az elutazás napján, csokorba szedtünk pár igazán hasznos tanácsot és terméket, amik megkönnyítik kint tartózkodásotok minden percét!

Image

Okosbőrönd

Képzeld el, hogy lazán végigsétálsz a reptér terminálján anélkül, hogy mázsás bőröndöt húzol-vonsz magad után. Végignézed a boltok kirakatait, miközben poggyászod hűségesen követ, mint egy jól nevelt kutyus. Bizony, létezik már erre is egy megoldás, méghozzá egyre több cég állt neki a gyártásának: ez az úgynevezett "utazótárs robot", vagy "okosbőrönd". Speciálisan kifejlesztett technológiának köszönhetően nemcsak követi a tulajdonosát, de képes az akadályok kikerülésére, magában hordoz egy töltőegységet, amelynek köszönhetően bármely merülőben lévő eszközünket életre kelthetjük, továbbá egy ledsor jelzi nekünk, ha merülne a bőrönd akkumulátora. Követi a tulajdonos sebességét, és GPS jellel bármikor megtalálhatjuk, ha esetleg illetéktelen kezekbe kerülne.

Image

Bőröndpánt és címke

Biztosan mindannyian láttatok már a közeli rokonságban övvel átkötött, szilveszteri dekorációval vagy nemzeti szalaggal, esetleg cipőfűzővel megjelölt poggyászokat, táskákat. Van ennek egy modernebb és könyebb, dekoratívabb megoldása, ahol személyreszabottan, ízléseteknek megfelelően jelölhetitek meg bőröndjeiteket. Nemcsak kifejezetten erre a célra gyártott bőröndpántokat vehettek szebbnél-szebb mintákkal és színekkel, de egyre gyakoribb a színes-szagos bőröndcímke is.

Image

Az ananászkoktélos motívumtól a repülősön át egészen a pálmafás kivitelezésig bármilyet válaszhattok. Benne pedig ott rejlik az adataitokat tartalmazó címtár, így ha elkeveredne a táskátok, tudják, hova kell leszállítani.

Image

Világnyelvek egy kézben

Bár egyre elterjedtebb az angol nyelv, és lassacskán mindenki tud legalább néhány szót egy-egy idegen nyelven, sajnos ez nem mindenhol segít. Annyi nyelvjárást pedig, amennyi varázslatos úticél van, képtelenség megtanulni. Ezért célszerű még utazás előtt letölteni telefonunkra egy offline állapotban is működő szótárat, amely az adott ország szókincsét tartalmazza. Léteznek egyszerre 20-30 különböző nyelvet megjelenítő applikációk, így biztosan nem kell minden egyes út során cserélgetni, törölni a tárhely bővítése céljából. Ha pedig korlátlan, nemzetközi internet előfizetéssel rendelkezünk, hangos szótárakkal akár egész mondatokat is felolvastathatunk telefonunkkal. Így nagyobb eséllyel kapjuk meg a kívánt pizzát, bort, szadabidős programot.

Image

Szelfiszandál

A legizgalmasabbat hagytuk legutoljára! Nem kell külön szelfibotot és több szettnyi lábbelit bepakolnunk a kisebb-nagyobb utazásokra: egy pár kényelmes, csinos szandál mindenre megoldást nyújt. Úgy alakították ki a saruk orrát, hogy bele tudd állítani a telefonodat, így mindkét kezed szabaddá válik, és közelről mehet a csííz!

Image

Az utazás egyre nagyobb tömegeket hódít meg manapság. Nemcsak kikapcsol, felfrissít, hanem tanít, bemutat, összehoz, nevel is egyben. Ha még nem állsz készen következő nyaralásodra, mert még ki kell takarítanod, le kell nyírnod a füvet, mert esőt mondanak itthonra, esetleg kellene egy gyorstalpaló nyelv korrepetálás, adj fel hirdetést a helpitgo-n és figyeld, milyen gyorsan érkezik a segítség a közvetlen közeledből!Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Források: https://travelmaterobotics.com/
Képek forrása: Pexels.com, Pinterest.com
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!