Helpitgo Tutorial - 1. A tuti siker titka feladatod megoldásához

2019.12.13. - Rólunk

Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor hónapokig fut újra meg újra egy keresés vagy feladat, mindhiába. Ennek sok oka lehet. Most megmutatjuk nektek, mennyire összetett problémakör van emögött, mennyi akadály tarthatja vissza egy sikeres feladatmegoldás lehetőségét.

Image

1. Helytelenül megválasztott felület

Az alkalmazás két fő felületből áll: a Kérek-Keresek és a Segítek-Szolgáltatok oldalakból. Ezek jobbra-balra gördítve érthetőek el. Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy melyik oldalra való a feladatod. Ha segítséget kérsz másoktól, keresel valamit, bérelnél egy eszközt, szaktudásra, információra van szükséged, akkor a Kérek-Keresek oldal a neked való. Ha pedig segítenél másokon, megosztanád az idődet, a szaktudásodat a többi felhasználóval, akkor pedig a Segítek-Szolgáltatok oldal a számodra megfelelő.

2. Nem megfelelően megválaszott feladatcím

Fontos, hogy a feladat rövid címe jól körbehatárolja, miben kérsz pontosan segítséget. Az egyszavas, általános leírások nem elég beszédesek, így akár egy várost, kerületet, de akár időpontot vagy egy fontos részletet is kiemelhetsz már a címben.

3. Túl rövid, általános leírás

A feladatok és hirdetések leírásában törekejd arra, hogy minden apró részletet megadj! A karakterek számát úgy határoztuk meg, hogy ne kelljen a hely szűkössége miatt aggódnod, így bátran kifejtheted, mire van szükséged pontosan, miben kérnél segítséget, melyik napszakokban megfelelő neked, hiszen lehet, hogy pont ezalapján jócskán le tudod szűrni a számodra megfelelő jelölteket. Így a délelőtti órákban a középiskolások nem tudnak neked segíteni kutyád megsétáltatásában, így a keresésre szánt idődből jócskán le tudtál faragni.

4. Helyhez kötött vagy online feladatvégzés

Gyakori hiba, hogy online feladatvégzést határoznak meg felhasználóink, mert több várost, kerületet szeretnének lefedni hirdetésükkel, vagy csak a gyorsabb, kényelmesebb megoldást választják, mert nem szeretnének gépelni. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezzel tulajdonképpen lecsökkentették a feladatuk sikerességét 5% alá. Hiszen az applikáció földrajzi helyzetükhöz mérten listáz ki feladatokat. Ha kevés a helyesen közzétett feladat, jóval több online végezhető tennivalót fogsz látni. Csakhogy a részletek egyeztetésénél a chat felületben kiderül, neked például Miskolcon lenne szükséged a szaktudásra, segítségre, míg a másik fél Pécsen lakik. Ezért fontos tehát, hogy adjatok meg legalább egy várost vagy kerületet a feladat elvégzésének helyeként

Image

5. Ellenérték meghatározása

Gyakran találkozunk az Ár: Megegyezés alapján kifejezéssel. Ezt tulajdonképpen teljes mértékben el is fogadjuk, mert minden szakmunka és segítség más jellegű, ennél fogva más árat határozhatunk meg hozzá. Azzal azonban szintén a keresési idődet tudod szűkíteni, ha legalább egy átlagárat vagy egy minimum összeget megadsz, még ha félsz is tőle, hogy ezzel sokan nem vállalják majd el a feladatodat. A felhasználók látni fogják, nagyjából milyen összeget tudsz erre szánni, és a chat felületen tovább tudtok egyezkedni mindaddig, míg mindketten elégedettek vagytok a közösen meghatározott ellenértékkel.

6. Megfelelő kép feltöltése

Ez tulajdonképpen nemcsak a feladatra, de a profilodra is igaz. Hiszen ki ne bízna meg egy pozitív, mosolygós felhasználóban szemben egy homályos vagy fekete képpel szemben? Ha pedig a feladat posztolásakor mellékelsz hozzá egy képet az adott problémáról, például egy összeszerelésre váró bútordarabról vagy a felásandó kertről, informatívabb és összetettebb a keresésed, esélyeid ezzel jócskán megnőnek.

7. Gondosan kitöltött profil

Az előző pontban már említettük, egy jól megválasztott profilkép, akár több is rendkívül pozitívan hat helpitgo-s sikereidre, hiszen arcot is tudnak csatolni a leírásodhoz. Gyakran találkozunk üresen hagyott, elhomályosított, szoba sarkáról készített képekkel, de kisbabákról szóló fotókat is gyakran látunk. Nem tagadjuk, utóbbiak nagyon cuki képek ezek, de nem a felhasználóról szólnak. Emellett fontos, hogy a leírásban minél több információt adjunk meg magunkról, amitől aztán be fognak minket engedni egy idegen házba takarítani, vagy elengedik velünk kedvenc négylábújukat.


Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!