Bútorfestés, lakásfelújítás, kreatív dekorálás Szűrös Edittel

2019.12.18. - Otthon
Image

1. Miért hoztad létre a Bútorfestés, lakásfelújítás, kreatív dekorálás Autentico Paint termékekkel csoportot? Kiknek ajánlod?

Kissné Szűrös Edit vagyok. Gyermekkorom óta áthatja a mindennapjaimat az alkotás. Sokáig óvodapedagógus, vizuális szakember voltam, majd közben más irányt vett az utam. Kreatív foglalkozásokat szervezek, vezetek immáron 16 éve. Segítem az alkotói folyamatokat gyerek- és felnőtt csoportokban egyaránt. Különböző kreatív technikáktól a lakás-, bútor- és faldekorációs technikák rejtelmeibe örömmel avatom az érdeklődőket.

Az Autentico festékek és kiegészítő kreatív termékek kizárólagos forgalmazója vagyok Magyarországon és most már a Redesign with Prima bútor és egyéb tárgyak díszítő termékeit is forgalmazom. Facebook és Instagram oldalam is van. EdVintage Kézműves Műhelye- Autentico Paint. A workshopjaim alatt is megfogalmazódott elég hamar az igény, hogy legyen egy virtuális tér, közösség, ahol tapasztalatainkat átadjuk, megosztjuk egymással. 2016 decemberében indítottam jelenlegi formájában a csoportomat a Facebookon. Mindenkinek ajánlom, akik bármilyen szinten érdeklődnek a bútorfelújítás, lakberendezés iránt és mindezt környezetbarát termékekkel szeretnék tenni. Hobbim a munkám, de a másik nagy szenvedélyem a szövés, szabadidőmben kendőket, díszpárnákat készítek, most már megrendelésre is.

2. Mit tapasztalsz a közösség erejéről? Sok ötlet, vélemény cserél gazdát a csoportban?

A csoportban vannak, akik rendszeresen járnak hozzám a műhelyembe, ezeken az alkalmakon örömfestés történik, volt már, hogy éjszakai festés is volt, de szerveződnek jótékonysági munkák is rászoruló családoknak.

Image

3. Az egyediség nem csak az öltözködésben, de a lakberendezésben is egyre nagyobb teret hódít. Te is így tapasztalod?

Igen, így van. Ma már újra hódít a régiből újat mozgalom, a Nagyi kredencét vagy egy szép 100 éves padot is megmentenek az emberek! Újra van értéke a retro bútoroknak is, sokan modernizálják és ezekkel rendezik be lakásukat.

4. Milyen munkákat vállalsz el te magad? Bármi szóba jöhet, vagy van valami szakterület, amiben igazán kimagasló a tapasztalatod?

A workshopokon és bútorfelújításon kívül, szaktanácsadást is végzek, sokan keresnek meg telefonon, emailben és személyesen is lakásfelújítás témában (a konyhaszekrénytől a csempefestésen át, a nyílászárók, falak, kültéri felületek festéséig). Amire nagyon büszke vagyok, hogy lakberendezők is kikérik a tanácsomat, együttműködések is vannak. Csoportos workshopok mellett egyéni workshopokat is tartok, nagy igény van rá, itt a visszajelzések is az mutatják, hogy a kreatív foglalkozásokon túlmutat, a mai rohanó világban kreatív Énidő minden szempontból.

5. Melyik projektedre, alkotásodra vagy a legbüszkébb? Mutatnál pár képet is róla?

Nagyon sok van, de ha egyet kell kiemelni, akkor egy család kért meg, hogy két kb. 100 éves parasztlócát és egy tálaló szekrényt romjaikból hozzam vissza. Aztán van egy nagy ónémet tálalószekreny, amit szó szerint a tyúkólas istállóból mentettek ki. Ezek újraszületését mutatnám be, illetve egyik örömfestés végeredményét. Amire még most frissen nagyon büszke vagyok, a martonvásári Védőnői Szolgálatnál önkéntes alapon falakat díszítettünk, természetesen Autentico festékekkel, a fő szervezője Erényi Zsuzsi barátnőm volt.

Image


Helpitgo - Oldjuk meg együtt!

Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!