Tavaszi dekoráció sajátkezűleg

2020.03.04. - Otthon

Szárnyait bontogatja a tavasz, ami az újrakezdés, változás, virágba borulás időszaka. Újraéled a természet, virágok bújnak elő a fagyos földből, és a gyümölcsfák igazi sziromesővel köszöntik a szelet. Ilyenkor mi is szeretünk új hangulatokat, színeket varázsolni otthonunkba. Színes gyertyákat teszünk az asztalra, tulipán csokor és aranyeső illata lengi be a nappalit, barkaágak várják, hogy húsvéti díszbe öltöztessük őket. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogyan lehet a te otthonod is a tavasz hírnöke!


Pasztell színek mindenütt

A karácsonyra jellemző élénk vörös, sötétkék és arany, ezüst színek után jól esik egy kicsit visszafogottabb, mégis színes kavalkáddá változtatni az otthonunkat. Használjunk pasztell színű kiegészítőket a bútorokhoz, így néhány díszpárna huzat, asztalterítő vagy futó, de egy új kísérőfüggöny is jelentős változást tud elérni minimális összegből. Szobanövény vagy fűszernövény kaspók, kerti díszek, húsvéti dekorációk esetében is bátran használjuk ezeket a színeket, így teljes harmónia uralkodhat kívül-belül.


Image
Asztali díszek, kopogtatók, függődíszek

Manapság már minimális kézügyességgel is csodás dekorációkat készíthetünk otthonunkban, ha pedig ebbe belevonjuk a gyerkőcöket is, igazi emlékek formálódnak az ebédlőasztalon. Nemcsak hobbiboltokban, de barkácsáruházakban is beszerezhetőek az ehhez szükséges alapvető hozzávalók, és jutányos áron juthatunk hozzájuk. Vásároljunk szalma- vagy hungarocell koszorút kopogtatók készítéséhez, ragasztópisztolyt a garantált rögzítéshez, virágoázist a díszek egybentartásához! Vegyünk művirágokat, terméseket, néhány apró fából vagy műanyagból készült gombát, húsvéti tojást, állatos figurát, és igazán egyedi díszeket kapunk.

Egészítsük ki egy kedves családi fotóval, ami ebben az időszakban készült, vagy tavaszi születésnapnál helyezzünk el benne egy gyermekkori emléket, és igazán különleges éke lesz otthonunknak!


Image
Virágpompa mindenütt

Most, hogy az időjárás is jobban kedvez a kertészkedésnek, előkerülhetnek a kerti eszközök, a virágföld, így már csak a képzeletünkön múlik, milyen kompozíciókat állítunk össze. A bejárati ajtó mellett elhelyezett dekorációk, hidegtűrő évelők - mint például az árvácska - néhány vesszővel és hangulatos világítással egyszerű, pénztárcabarát díszt biztosítanak. Ha napelemes égősort választunk, az áramszámlánkat sem terheljük meg.

Ha nincs lehetőségünk a kert kényelmét élvezni, néhány élethű, papírból hajtogatott virággal is tavaszi hangulatot kelthetünk, de egy vágott virágcsokor is különlegessé teheti a nappali hangulatát.


Image
Világítás, gyertyák, lámpások

Bár hosszabbodnak a nappalok, a kint töltött idő is megnövekszik. Az egyre melegebb estéken örömmel ülünk ki a bérlakás balkonjára, vagy a közösség által gondozott virágoskertbe, de ugyanez igaz, ha saját udvarral rendelkezünk. Néhány fénysor, a fa törzsén feltekert fényfüzér, vagy elemes mécsessel kombinált lámpás igazán meghitt, különleges hangulatot varázsolhat a hétköznapi rohanás közepette. Szélcsendes időben a gyertya vagy fáklya is legalább ilyen ünnepi hangulatot tud teremteni egy-egy összejövetel vagy csendes borozgatás alkalmával.


Image

Ha neked is tetszenek a fenti ötletek, szerezd be a számodra szimpatikus virágokat, eszközöket, dekorációkat, és öltöztesd tavaszi köntösbe otthonodat! Ha pedig nincs időd vagy megfelelő kézügyességed, hogy te magad állítsd össze a díszeket, nézz körül a helpitgo felületén, mert rengeteg kreatív felhasználó készít dekorációt, vagy épp segít a kerti munkákban!Helpitgo — Oldjuk meg együtt!

Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!