Kreatív és emlékezetes esküvői dekorációk

2020.05.20. - Ünnepek

Az esküvőn számos érzelem, emlék és jókívánság zúdul a nyakunkba, és csak azon imádkozunk, hogy a smink megmaradjon, a haverok később majd ne cikizzenek az elejtett könnyek miatt. Ahhoz azonban, hogy igazán emlékezetes legyen ez a nap, érdemes apró részletekkel megható, a pár személyiségét és kapcsolatukat tükröző egyedi miliőt kölcsönözni a ceremóniák és a lakodalom színterébe.


Családi pillanatok, örök emlékek

A vidékiesebb, hagyományokat követő esküvőkön szinte kötelező elem a lánykikérés. A férjes háznál összegyűlik a vőlegény rokonsága, megisznak pár kört apuka tavalyi díjnyertes gyűjteményéből, és méregetik az idei termés lehetőségeit. Esznek-isznak, üdvözlik a rég nem látott ismerősöket, unokatesvéreket, nagybácsikat, és közösen elindulnak a lányos házhoz. Mindeközben természetesen a menyasszony portáján is hasonlóképp zajlik minden.
Hogy a rokontalálkozók igazán emlékezetesek legyenek, válogassunk ki a menyasszonyról, vőlegényről gyermekkori fényképeket, a keresztszülőkkel, testvérekkel, közeli és távoli rokonokkal készült közös csoportképeket, így mindenki részt kaphat az ünnepelt pár életéből. Mert bizony ha hosszú évekkel ezelőtt is, de részesei voltak a boldog gyermekéveknek, a ballagásoknak, és okkal vannak a meghívottak között most, az esküvő alkalmával is. Ilyen fényképgyűjteményt egyébként a ceremóniák vagy a lakodalom helyszínére is készíthetünk a pár közös fotóval, de akár a menyasszonyi csokorba is belerejthetjük őket.


Image

Még különlegesebb hatást érhetünk el, ha a családtagok, ismerősök, rokonok sikeres házasságairól teszünk ki pár képet, mint követendő példákat . A nagyszülők, a szülők vagy épp a nagybácsiék 30-60 éves esküvői fotói igazi időkapszulaként borsóznak végig a vendégek hátán és hirdetik, meg van a kitűzött cél!

Fényben úszó boldogság

Ahogy egy meghitt, kellemes kerti parti hangulatát megdobja a sok izgalmas fényforrás, úgy az esküvői fogadás vagy késő esti ceremónia miliőjét is jelentősen meghatározza a sok fényfüzér vagy pislákoló gyertya. Szedjük elő a karácsonyi fényforrásokat, gyűjtsük össze a barátoktól, rokonságtól a színben megegyezőeket, és máris többszáz, akár többezer aprócska égő kölcsönöz meghitt hangulatot az első tánc vagy a kerti beszélgetések alkalmával.
Készíthetünk mi magunk is lámpásokat néhány egyszerű trükkel! Ha például sok a felesleges konzervdobozunk, alapos tisztítás után fessük le őket kívül-belül fehérre (a belső festés segít jobban szórni a fényt), és fúróval lyukasszunk ki különböző formákat a doboz oldalán, például szíveket, gyűrűket. Ha nincs fúrónk, akkor a hagyományos szeges-kalapácsos verzió is működhet. Ekkor ügyeljünk arra, hogy töltsük meg a konzervdobozokat földdel vagy apró kaviccsal, hogy ne deformálódjon el az alakja. Készíthetünk sajátkezűleg lampionokat vagy üres üvegekből álló, esetleg lógó dekorációkat, amikbe egy-egy elemes led sort vagy gyertyát elrejtve igazán egyedi megoldásokat kapunk.


Image

Virágözön pénztárcabarát megoldásokkal

Az esküvői dekoráció egyik alapvető összetevője a virág. Valóban nagyon költséges tud lenni, ha egy holland virágos réten szeretnénk magunkat érezni a nagy napon, de erre is vannak kisebb-nagyobb praktikák. A letisztult hatás érdekében szedjünk borostyánt, cipruságakat, akár 1-2 nappal az esküvőt megelőzően. Strapabírós növények, így minimális öntözéssel vagy anélkül is ugyanúgy fognak pompázni, mintha frissen szedtük volna őket. A borostyán könnyen formázható, felfuttatható egy fémből hajlított szívre, boldogságkapura, és tökéletes alapot képez a virágoknak, és a világosabb szirmok mögött remek kontrasztot biztosít. Ezután már néhány szál is igazán szépen tündököl a sötét háttér előtt a kedvenc virágunkból, így elég az egyik sarokba, vagy középre igazítva felhelyezni azokat.


Ha igazán sok virágot szeretnénk, kérjünk a virágosunktól sok-sok rezgőt, mert bár apróka fejekből áll, mégis elegáns és könnyed marad az összkép, ennél fogva remekül helyettesíthet komolyabb virágtömegeket. Szedhetünk kamillát, vadvirágokat egy közeli mezőről, erdőből, így igazán egyedi és különleges hatás érhető el. Legyen szó az asztali dekorációról, kiegészítő díszítésekről vagy a templomi padokról, az aprócska virágok is tudnak drámai hatást elérni.


Image

Retro életérzés

Ha egy igazán vagány és nem mindennapi öltözékbe szeretnénk bújtatni az esküvőnket, nézzünk csak körül a nagyszülők, dédnagyszülők padlásán, vagy a bolhapiacokon. Egy retro TV kerete, egy zsírosbödön, egy gramofon vagy egy régi vinyl lemez is óriási szenzáció lehet a dekorációt illetően. Tegyünk beléjük virágokat, a TV mutasson régi esküvői képeket, vagy épp családi felvételeket, egy biztos: emlékezetes, mindenki arcára mosolyt csal és sosem felejtik el ezt az időutazással egybekötött esküvőt!


Image

Ha pedig teljesen elúsztál a szervezéssel kapcsolatos teendőkkel, vagy attól félsz, már csak pár hét hajmeresztő tempója választ el a menyaszörnységtől, nézz körül a helpitgo alkalmazásában, ahol esküvőszervezőt, fotóst, videóst, dekoratőrt, vőfélyt, de még pszichológust is találsz a szakemberek között!


Helpitgo — Oldjuk meg együtt!

Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!