Mozgalmas téli napok

2020.12.03.- Mindennapok

Most, hogy a fagyos időjárás is beszorít minket a lakásunk, házunk belső tereibe, érdemes izgalmas programokkal színesíteni az unalmas és kihasználatlan délutáni, esti órákat. Szakadjunk el a TV képernyőjétől, és próbáljunk ki néhány igazán különleges lehetőséget! Szervezzünk online game esteket a barátokkal, vegyünk részt izgalmas virtuális utazásokban, üljünk be egy párizsi zongoraművész nappalijába egy kellemes esti koncertre, vagy készítsünk olyan téli dekorációkat, társasjátékokat a családdal, amik feldobják az adventi várakozás és az otthon töltött esték hangulatát!

Világjárás, exkluzív szakácsórák, távol-keleti meditáció

Sokan szeretünk messzi tájakra utazni, új kultúrákat, ízeket felfedezni, erre azonban mostanság nem igazán van lehetőségünk. Éppen ezért az utazás adta élményekre, emlékekre sokkal jobban szomjazunk, mint valaha. Bár itthon is bőven vannak csodás helyek, amiket érdemes felfedezni és megismerni, nem kell lemondanunk a külföldi kiruccanásokról sem!


Image

Az Airbnb-vel már régóta foglalhatunk magánszálláshelyeket, kedvező árú szobákat, akár csak egy ágyat is, ha nem szeretnénk túlköltekezni magunkat, és néhány éve már élményeket is lehet rajtuk keresztül elérni. Tavasz óta pedig azzal a zseniális fejlesztéssel bővült az oldaluk, hogy online élményekre is szert tehetünk. Legyen szó egy olasz sztárséf ránk szabott, csak nekünk szóló online kurzusáról, ahol a szemünk láttára készíti el a legjobb olasz fogásokat, vagy japán szerzetesről, aki segít nekünk a kamerán keresztül elsajátítani a meditáció lépéseit. Ha a zenei kultúrát kedveljük jobban, képletesen beülhetünk egy hegedű kvartett előadására, amit a fiatal társaság egyenesen a nappalijukból közvetít csak nekünk, de a Broadway sztárjaival is énekelhetünk karácsonyi dalokat némi instrukciók és magánének órák kíséretében.

Elmehetünk Sri Lankára, ahol a leopárd szafarik nagykövete mesél nekünk a nagymacskákat jellemző tudnivalókról, de elbeszélgethetünk egy cápákra szakosodott tudóssal is, aki folyamatosan kutatja az óceánok rettegett élőlényeit. A kávé szerelmesei meghallgathatják a kolumbiai kávéültetvények történetét, a kávéültetés és szüretelés menetét, és megtanulhatják, mitől lesz igazán minőségi a csészékben tálalt fekete nedű.
Ha kedvet kaptál a virtuális világutazásra, nézz szét itt, és hódítsd meg a világot a laptopod segítségével!

Gamer estek, szabadulószoba otthon és közös online programok

Mostanság ritkábban adott a lehetőség baráti összejövetelek, társasestek, közös moziestek, vagy szimpla összeröffenések szervezésére. Ne csüggedjünk, hiszen az online térbe lépve ezeket pótolhatjuk, és az élmény szinte ugyanúgy kárpótol minket.
Szervezzünk gamer estet, ahol egymás pályaidejével versenyezhetünk élőben, vagy közösen megyünk végig egy többórás szimulációs játékon, hogy megoldjuk egy régi elátkozott ház rejtélyeit.


Image

Az utóbbi években nagy sikernek örvendenek a szabadulószobák. Jó lehetőség a teljes kikapcsolódásra, egy szimulált túlélésre, a közös munkára barátokkal, munkatársakkal, családtagokkal. Hogy ne kelljen erről lemondani, vigyük házhoz a szabadulószbát! Számos társasjátékba oltott verziója létezik már, ahol ugyanúgy egy óránk van kijutni az elsüllyedt Santa Maria fedélzetéről vagy az egyiptomi piramisok mélyéből, és ugyanúgy kell rejtélyeket és kódokat megoldanunk, amik gyakran rendkívül cselen módon vannak elrejtve a játékban.
Ha kipróbálnád magad egy ilyen kihívásban, nézz szét az Exit vagy a Noris Escape Room tematikus játékai között, és dobd fel a hétköznapi estéket!

Szervezzünk forraltbor vagy kávékülönlegesség kóstoló estet, ahol videóhívásban közösen készítünk el egy-egy különleges receptet, majd kóstoljuk végig az elkészült palettát. Ugyanígy kipróbálhatunk extrém fogásokat is, összehasonlíthatjuk a végeredményeket a kamerákon keresztül, és megvitathatjuk, kinek mi ízlik, mely ételek szerepeljenek majd egy későbbi személyes találkozó során a menükártyán.
Készítsünk egyedi társasjátékokat, vagy játszunk már meglévőkkel a kamera segítségével, így bár külön vagyunk egymástól, mégis tudunk együtt is játszani.

Moziestek és művészi kikapcsolódás

Rendezzünk közös családi vetítéseket! Pakoljuk a szőnyegre az összes meglévő párnát és takarót és készítsünk belőle kényelmes fészket. Jöhet a karamellás, wasabis pattogatott kukorica, a pillecukros forró kakaó, a különböző mártogatósokkal tálalt nachos, és akár egy kedvenc klasszikus, akár egy izgalmas új film, mese kerül a “vászonra”, biztosan maradandó élmény lesz mindenki számára.


Image


Ha szeretünk festeni, de kevésbé vagyunk tehetségesek a formák ábrázolásával, van egy remek találmány, ami biztosan tuti befutó. A Paint by numbers külföldi, vagy a Shipgratis magyar oldalon olyan festményeket találunk, amelyeket mi magunk is elkészíthetünk. Nem kell mást tennünk, mint kiválasztani a számunkra tetsző képet, és házhoz rendelni. Ügyességi szintünkhöz mérten választhatunk könnyebb és egészen bonyolult ábrázolásokat is, a siker garantált: apró mezőkre vannak felosztva a festmények, melyekhez társul egy-egy szám is. Ezek a számok a melléjük küldött színeket jelölik, így csak a megfelelő festékkel kell kitöltenünk az adott foltokat, mezőket. Nem hangzik bonyolultnak, a haladó szinten azonban már rendkívül aprólékos mozdulatokra van szükség. A végeredmény pedig egy saját, mesterien elkészített festmény, amely új éke lehet lakásunknak.


Image

Ha nem szeretnénk teljes mértékben a művészi világ felé kacsingatni, van játékos módja is a lakásdekorálásnak: válasszuk ki kedvenc fényképeinket a családi szánkó versenyről, születésnapi buliról vagy épp egy emlékezetes párnacsatáról, és rendeljük meg puzzle formájában. Nemcsak egy könnyed szabadidős tevékenységet találhatunk így magunknak, hanem a falakon igazi emlékezetes pillanatok kaphatnak helyet.


Image

Fontos, hogy télen ne lustuljunk el, és legyenek olyan benti hobbijaink, amik teljes életet, jó közérzetet biztosítanak. Fontos, hogy szórakozzunk a nehéz napok után, és engedjük el a ránk nehezedő stresszt. Kapcsolódjunk ki, és fedezzünk fel valami újat, próbáljunk ki új lehetőségeket.

Ha pedig úgy érzed, épp erre vágysz, de még a végeláthatatlan házimunka, vagy épp az asztalodon tornyosuló céges feladatok miatt ez még jó pár napig kizárt, nézz szét a helpitgo-n, és kérj online segítséget, vagy rendeld házhoz vállalkozó kedvű felhasználóinkat, akik a téli nagytakarítással felkészítik otthonodat az ünnepekre.Helpitgo — Oldjuk meg együtt!


Képek forrása: Decoholic, freepik, unsplash, karaspartyideas,
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!