Változatos kerti éden az otthonodban

2021.04.29.- Kert

Most, hogy a tavasz próbál erőre kapni, egy szempillantás alatt megérkezik a nyár is. Megnő az életterünk, és sokkal több lehetőségünk lesz akár saját otthonunkban, akár egy mezőn, erdőben szabadtéri játékokat kipróbálni. Felvirágoztathatjuk az otthoni zugokat virágokkal, életet lehelhetünk a kihasználatlan területekre, így mindenkinek nagyobb kedve lesz részt venni egy baráti, családi megmérettetésben, vagy lemozogni a grillparti súlyos fogásait.
Összegyűjtöttünk jópár ötletet, hogyan varázsolhatsz a kertedből egy szabadtéri szórakozóhelyet, és milyen játékokkal készülhetsz egy kirándulás, erdei sorverseny esetére is. Emellett megmutatjuk azt is, hogyan varázsolhatsz kényelmes és látványos sarkokat újrahasznosított alapanyagokból.

Kültéri játékok

Az óvodában, iskolában olyan nagy előszeretettel alkalmazott ügyességi- és sorversenyek játékai számos kellemes emléket hordoznak magukkal. Készíts el néhány alapvető, egyszerű játékot újrahasznosított anyagokból (flakonok, megmaradt faanyagok, fonalak, kötelek, kavicsok, föld), és máris indulhat a házi sorverseny, vagy a születésnapi kihívások vetélkedője! Célbadobás, katonai terepgyakorlat pálya vagy vitorlás hajtó verseny? Az ötletek tárháza végtelen!


Image

Készíts a kicsik és nagyok számára olyan játékokat, amikkel könnyedén kicsalhatod őket a friss levegőre, közben mégis a kedvenc játékaiknak örvendhetnek. Építs versenypályát az udvarra, és variáld kedved szerint a szinteket, gyorsítókat és parkolókat, vagy alakíts ki egy katonai terepgyakorlatot, rögtönzött háborús jelenetet a lego figuráknak. Egészítsd ki apróbb épületekkel, kisebb növényekkel, így egy élő makettváros is kialakulhat - garantált a siker! Ugyanígy alakíthatsz ki erdei golfpályát, hajócsatornát kikötővel és partmenti sétánnyal, aminek még a madarak is örülni fognak, hiszen így itató is kerül az udvarra.


Image

Keleti kényelem

Számos könnyen elkészíthető játék, eszköz szolgálhatja a kényelmünket a kertben is. Egy megunt trambulin, játszóház, néhány építkezésből megmaradt léc vagy gerenda csodákra képes, ha új köntösbe öltöztetjük őket. Készíts egy elvonulós lounge-ot vagy játszósarkot, kastélyt a trambulinból, egy kényelmes hintát, esetleg kerti bútort a fel nem használt faanyagokból.


Image

Hangulatkeltés régi és új darabokkal

A megfelelően elhelyezett fények, az ízlésesen újrahasznosított régi bútordarabok, mint a nagyi régi padláslépcsője, széke tökéletes új hangulatokat varázsolhatnak kertünkbe. A fóliasátrak váza tökéletes lugas alapként szolgálhat egy természetes, futónövényekkel újraélesztett pavilon formájában.

Keltsd életre a régi fahasábokat néhány égővel vagy készíts képet néhány ágból és égősorból! Merj bátran és kreatívan gazdálkodni a rendelkezésedre álló nyersanyagokkal és egy igazán egyedi udvart kapsz, ahova nem csak szívesen jársz kikapcsolódni egy könyv vagy pohár bor társaságában, de tökéletes helyszíne lehet kerti partik, családi ünnepek, céges találkozók számára is.


Image

Raklapokból bármit készíthetünk

A raklap rendkívül nagy népszerűségnek örvend, mert rusztikus és modern hatást is elérhetünk vele attól függően, hogy mit szeretnénk kertünkbe. Könnyen formálható a szükséges méretre, színezhetjük, alakíthatjuk a kedvünk szerint. Így készíthetünk belőle egyedi konyhaszekrényt a kicsiknek, virág oázist és szeméttárolót, kerti bútorokat, de kutyaházat, komposztálót, kerékpártartót és magaságyást is kialakíthatunk belőle. Nem utolsó szempont, hogy sok esetben az építőipar és a szállítmányozás számára már használhatatlan nyersanyagról beszélünk, így újrahasznosítása mindkét oldal számára rendkívül előnyös lehet..


Image

Ha egyedül nem megy a barkácsolás, esetleg előbb szeretnéd egy kertésszel rendbehozni, életre kelteni az ágyásokat és a pázsitot, nézz szét a helpitgo-n, ahol rengeteg kreatív és ügyeskezű szakit találsz! A segítség akár a szomszédos utcából is érkezhet!Helpitgo — Oldjuk meg együtt!


Képek forrása: pinterest.com
Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!