bg-element

Hogyan használd?

Oszd meg miben kérnél segítséget, vagy böngéssz a hirdetések között! Ha segítenél, jelentkezz feladatokra, várd a felkéréseket vagy tégy közzé hirdetést. Töltsd le és helpitgo-zz!

Image

Hogyan működik?

A helpitgo használata 7 lépésben

Megoldásra vár egy problémád, vagy épp te tudod a megoldást? Így használd a helpitgo-t!

 • 1. Hogyan regisztráljak az applikációba?
  image

  A regisztrációhoz válaszd ki, hogy milyen módon szeretnél belépni!

  Akármelyik mellett is döntesz, a regisztrációt követően már csak a kiválasztott belépési módot tudod használni!

  Ha a Facebook vagy a Google fiókkal történő belépést választod, akkor - ha nem aktív a bejelentkezésed, a fiókodba történő belépést követően - automatikusan megtörténik a regisztrációd a helpitgo-n.

  Mi a keresztneved, email címed és profilképed kapjuk meg a Google / Facebook rendszeréből.

  Ha e-mail címmel szeretnél regisztrálni, akkor az e-mail cím és jelszó megadását követően, a megadott címre küldünk egy aktiváló emailt. Kattints a linkre, aktiváld a regisztrációdat, és már be is léphetsz az applikációba.

 • 2. Hogyan készítsem el a profilom?
  image

  Az első belépést követően az alábbi adatok megadása kötelező: profilkép, keresztnév, email cím, alapértelmezett cím, születési dátum.

  (A címed nem publikus, senki nem láthatja. Az kizárólag távolságok meghatározására szolgál. A helpitgo-n a megadott címedhez vagy a telefonod aktuális pozíciójához viszonyítva láthatod, milyen kérések, hirdetések vannak épp a közeledben. Ugyanígy a megadott címed vagy aktuális poziciód alapján jelenhetsz meg jelöltként a közeli segítségkérők számára. Ők is azonban csak azt fogják látni, hogy milyen távolságra vagytok egymástól.)

  A kötelező adatok megadásán kívül javasoljuk, hogy töltsd ki a profilod bemutatkozás részét is, hisz a részletes, érthető bemutatkozás növeli annak az esélyét, hogy kapcsolatba lépj segítőkkel vagy segítséget kérőkkel.

  Ha szeretnél segítőként is megjelenni mások számára, válaszd ki azokat az érdeklődési köröket / kategóriákat, amikben tudsz másoknak segíteni. Így válhatsz jelöltként láthatóvá mások számára, ha valaki a kiválasztott témakörben ad fel kérést a közeledben.

 • 3. Hogyan kérhetek segítséget?
  image

  Ha megoldásra váró problémád van, ne habozz, oszd meg a többiekkel és válogass a jelöltek és jelentkezők közül!

  A főoldalon a “Kérj segítséget!” kártyára kattintva, vagy lentebb görgetve, a jobb alsó sarokban megjelenő + gombot használva is a feladat feladáshoz jutsz. Itt válaszd ki a kategóriát, ahova szerinted a legjobban besorolható a kérésed. Ezután meg tudod adni a feladat rövid (listában majd megjelenő) címét és részletes leírását. Tölts fel hozzá fényképet, add meg, meddig legyen látható a feladatod és hogy hol van szükséged a segítségre. Végül mondd el, mit ajánlasz cserébe; add meg a feladat ellenértékét vagy hogy mivel tudod viszonozni a segítséget.

 • 4. Hogyan válasszak a segítők közül?
  image

  A kérésed feladását követően a rendszer automatikusan megmutatja neked, hogy a közeledben aktuálisan mely felhasználók jelölték be, hogy a kérésed kategóriájában szívesen nyújtanak segítséget másoknak. Ezt a listát később is elérheted bármikor.

  Nézd meg a kilistázott jelöltek profilját, bemutatkozását és korábban kapott értékeléseit. Ha több szimpatikus segítőt is találtál, akár többet is fel tudsz kérni! Aki a leggyorsabban reagál, azzal már chatelhetsz is és egyeztethetitek a részleteket.

 • 5. Hogyan segíthetek?
  image

  Legyél Te, akit felkérnek, ha számodra érdekes feladatban van szükség segítségre! Ehhez válaszd ki a profilodban azokat az érdeklődési köröket, amiben segíteni tudsz, így láthatóvá válsz más felhasználók számára. A jól kiválasztott profilkép és a részletes, érthető bemutatkozás pedig növeli annak az esélyét, hogy Téged válasszanak a szóba jöhető jelöltek közül.

  Lehetsz te is a kezdeményező fél, bátran böngészd mások feladatait a listában, és ha úgy érzed, hogy van olyan a közeledben, amiben szívesen segítenél, jelentkezz rájuk. Ha a profilod alapján szimpatikus leszel a segítséget kérő felhasználónak és téged választ, már egyeztethetitek is a részleteket.

 • 6. Hogyan tudok felajánlást tenni / hirdetni?
  image

  Ha fel szeretnél ajánlani valamilyen szolgáltatást vagy kölcsönözhető tárgyat, akkor a főoldalon válaszd ki a Hirdetések fület és kattints az “Adj fel hirdetést” gombra.

  Először válaszd ki a hirdetésed kategóriáját, ahova szerinted a legjobban besorolható, amit közzé tennél. Ezután meg tudod adni a hirdetés rövid (listában majd megjelenő) címét és részletes leírását. Ha gondolod, tölts fel hozzá fényképet is.

  Válaszd ki a hirdetésed típusát, azaz hogy egy vagy több jelentkezőt vársz a feladatra. Végül mondd el, mit kérsz érte: add meg a termék, szolgáltatás ellenértékét vagy hogy minek örülnél cserébe.

 • 7. Hogyan jelentkezhetek egy felajánlásra / hirdetésre?
  image

  Ha egy hirdetés komolyan felkeltette az érdeklődésedet, és szeretnéd, hogy a tied legyen az adott termék vagy szolgáltatás, akkor a kapcsolatfelvétel gombra kattintva tudod azt lefoglalni.

  Ekkor automatikusan összeköttetésbe kerülsz a hirdetővel, és már chatelhettek is a részletekről, a hirdetés pedig lekerül a listából, így mások már nem tudnak rá jelentkezni.

  (Ha a hirdető több jelentkezőt vár (mert például több munkát is el tud vállalni), újra láthatod ugyanazt a hirdetést. De ne aggódj, az már egy új feladat! Amelyiken felvetted a kapcsolatot, az már a tied.)

Maradt még kérdésed?

Gyakran Ismételt Kérdések

Ha van még kérdésed, vagy az applikáció használata közben merült fel problémád, nézd át Gyakran Ismételt Kérdéseinket!

Regisztráció / Belépés / Profil

 • 1. Nem tudok belépni az applikációba, mi lehet a gond?

  A helpitgo alkalmazásba mindig azzal a bejelentkezési móddal tudsz belépni, amit az első bejelentkezéskor választottál. Így például, ha facebook profiloddal regisztráltál az applikációba, sem az emailes, sem a google fiókkal történő belépés nem fog megfelelően működni.

  Dolgozunk azon, hogy könnyebben tudj belépni, ha elfelejtetted mivel regisztráltál.

 • 2. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?

  Ha az email címeddel regisztráltál az applikációba, úgy az email címed megadását követően van lehetőséged új jelszó kérésére. Az új jelszó megadására szolgáló felületet az email címedre küldött linkre kattintva érheted el.

  Ha a telefonod beállításainál engedélyezted a linkek applikáción keresztüli megnyitását, úgy az applikáción belül, ha viszont nem, úgy egy webes felületen tudod megadni az új jelszavadat. A Mentés gombra kattintást követően már ezzel a jelszóval fogsz tudni belépni.

 • 3. Hogyan regisztrálhatok vállalkozásként?

  A belépési mód (facebook / google fiókkal vagy email címmel történő belépés) kiválasztását és a szükséges bejelentkezési adatok megadását követően tudod kiválasztani, hogy magánszemélyként vagy vállalkozásként szeretnél regisztrálni. Ha vállalkozásként / vállalkozás nevében regisztrálsz, a profilod kitöltését és mentését követően a megadott adatokat ellenőrizzük, és ha mindent rendben találunk, akkor jóváhagyjuk a vállalkozói profilt, amiről megerősítést küldünk a megadott email címre.

  Kérjük, valós cégadatokat adj meg a profilodban. Ezeket más nem fogja látni, de mi csak így tudjuk jóváhagyni a regisztrációd.

 • 4. Egyéni vállalkozó vagyok, így is regisztrálhatok?

  Természetesen. Az applikációban egyelőre kétféle profilt különböztetünk meg: magánszemélyt és vállalkozást. Ha egyéni vállalkozóként szeretnéd használni az applikációt, kérjük, a vállalkozás lehetőséget válaszd a regisztráció során. A kötelezően megadandó cégjegyzékszámot nyugodtan töltsd ki 1-esekkel, az adószámod alapján is el tudjuk végezni az azonosítást.

  Terveink között szerepel az a fejlesztés, mely lehetővé teszi, hogy az egyéni vállalkozók a cégjegyzékszám helyett nyilvántartási számukat tudják megadni.

 • 5. Civil szervezetek is tudnak regisztrálni?

  Természetesen. Az applikációban egyelőre kétféle profilt különböztetünk meg: magánszemélyt és vállalkozást. Ha civil szervezetként szeretnétek használni az applikációt, kérjük, a vállalkozás lehetőséget válasszátok a regisztráció során. A kötelezően megadandó cégjegyzékszámot nyugodtan töltsétek ki 1-esekkel, az adószám alapján is el tudjuk végezni az azonosítást.

  Terveink között szerepel az a fejlesztés, mely lehetővé teszi, hogy a civil szervezetek a cégjegyzékszám helyett a nyilvántartási számukat tudják megadni.

 • 6. Mit jelent az alapértelmezett cím a profilomban, és miért kell megadni?

  A teljes címadatok sosem publikusak, mások nem láthatják, csak te. Amennyiben kérést vagy hirdetést adsz fel, az adott város és Budapest esetén a kerület fog látszani. A teljes címadatokat az alkalmazás kizárólag a háttérben használja távolságok meghatározására.

  A helpitgo-n ugyanis a megadott címedhez - vagy amikor engedélyezed, a készüléked pillanatnyi pozíciójához - viszonyítva láthatod, milyen kérések, hirdetések vannak épp a közeledben. Ugyanígy a címed, aktuális pozíciód alapján jelenhetsz meg jelöltként a közeli segítségkérők számára, ők is azonban csak azt fogják látni, hogy milyen távolságra vagytok egymástól.

 • 7. Mikor és miért válasszak ki kategóriákat?

  A profilodban kiválasztható érdeklődési körök közül azokat válaszd ki, amelyekben szívesen nyújtasz segítséget más felhasználóknak. Így látható leszel a többi felhasználó számára, amikor az adott érdeklődési körhöz kapcsolódó feladatot adnak fel a közeledben, és fel is tudnak téged kérni a feladat elvégzésére.

  A profilban bejelölt érdeklődési köröket a főoldali lista szűréséhez is tudod használni. Ha a szűrőben aktiválod a “Profilban beállított érdeklődési körök” lehetőséget, akkor csak ezeket a kéréséket fogod látni a listában.

  Ha épp nincs kedved az összes kategóriát végigböngészni, használd a nagyító ikont! Bármilyen szóra rá tudsz keresni, és gyorsan megtalálod, van-e olyan kategória a helpitgon.

 • 8. Ki és milyen információkat láthat rólam?

  A profilod akkor érhető el más felhasználók számára:

  • ha megnézik a közzétett kérésed, hirdetésed;
  • ha jelöltként megjelensz egy feladat kapcsán;
  • vagy ha te magad jelentkezel valakinek a kérésére, hirdetésére.

  Ezek a felhasználók a megadott adataid közül kizárólag a keresztneved, életkorod, profilképed, a bemutatkozásod és a mások által adott értékeléseket láthatják a profilodon.

 • 9. Hol tudom kezelni a kéréseket, amiket feladtam illetve amikre jelentkeztem?

  A feladott illetve elvállalt kérések és hirdetések kezelésére a feladatkezelő szolgál, amit az alsó menüsorban tudsz elérni.

  A “saját” fül alatt találod azokat az aktív - azaz közzétett, folyamatban levő vagy jelentkező hiányában lejárt - kéréseket illetve hirdetéseket, amiket feladtál.

  A “jelentkeztem rá” fül alatt találsz minden olyan kérést vagy hirdetést, amire jelentkeztél, és amit még nem zártatok le a másik féllel. A “lezárt” fül alá kerülnek azok a kérések, hirdetések, amelyek már lezárásra kerültek.

 • 10. Hogy tudom megkülönböztetni a kéréseket és a hirdetéseket a feladatkezelőben?

  A kérés- és a hirdetéskártyák legjellemzőbb megkülönböztető jegye, hogy a kéréseknél mind a kártyákon, mind a kapcsolódó értesítéseken, értékeléseken rózsaszín, a hirdetések lila színnel jelennek meg bizonyos szövegrészek, ikonok.

Segítségkérés és -nyújtás

 • 1. Hogyan adhatok fel segítségkérő feladatot?

  A főoldalon a “Kérek - Keresek” kártyára kattintva, vagy lentebb görgetve, a jobb alsó sarokban megjelenő + gombot használva is a feladatfeladáshoz jutsz. Itt válaszd ki a kategóriát, ahova szerinted a legjobban besorolható a kérésed. Ezután meg tudod adni a feladat rövid (listában majd megjelenő) címét és részletes leírását. Tölts fel hozzá fényképet, add meg, meddig legyen látható a feladatod és hogy hol van szükséged a segítségre. Végül mondd el, mit ajánlasz cserébe: add meg a feladat ellenértékét vagy hogy mivel tudod viszonozni a segítséget.

 • 2. Milyen elnevezést adjak a kérésemnek?

  Érdemes rövid, frappáns címet adnod, ami felkelti a figyelmet, és összefoglalja két-három szóban a kérésed. (Ügyelj a helyesírásra, az elírásra. Nagyobb bizalmat kelt, ha helyesen van megírva a szöveg.) A leírásban fejtsd ki részletesen, miről van szó.

 • 3. Milyen határidőt adjak meg a kérésemhez?

  Azt a határidőt állítsd be a feladatodhoz, amíg szeretnéd, hogy az a többi felhasználó számára látható legyen és tudjanak rá jelenkezni. Maximum 30 napot adhatsz meg. Ha esetleg konkrét időpontok kapcsolódnak a kérésedhez, azokat nyugodtan add meg akár a leírásban.

 • 4. Mi az az SOS kérés és mikor használjam?

  A feladat lejárati idejénél tudod kiválasztani konkrét dátum helyett az “SOS kérés” lehetőséget. Ezt akkor használd, ha sürgősen megoldandó problémád van. A kérésed ebben az esetben 24 óráig lesz csak látható mások számára. A kártya kapni fog egy külön SOS jelölést és visszaszámláló csík fogja mutatni a többi felhasználó számára, hogy még hány órájuk van arra, hogy jelentkezzenek, mielőtt a feladat lejár.

 • 5. Miért kell pontos címet megadnom a feladatomhoz?

  A címadatok a helpitgo-n sosem publikusak, így a kérésedhez megadott cím nem, csak a város, és Budapest esetén a kerület lesz látható a többi felhasználó számára. Az applikáció a háttérben használja a megadott címet: ez alapján mutatja meg neked a közelben elérhető jelöltek listáját. A legközelebbi embert fogod látni legelöl. Ezen kívül a főoldalon a többi felhasználónak is távolság alapján rendezi az applikáció a feladatokat, így elsősorban a kérésedhez közel levő felhasználók fogják azt látni, és ők fognak tudni jelentkezni rá.

 • 6. Mi az, hogy online végezhető feladat?

  Az online végezhető feladat olyan feladatokat jelöl, melyet a felhasználók távolról is el tudnak végezni. Ilyen lehet például egy grafikai munka vagy egy videócsevegéssel tartott nyelvóra.

  Ennek megfelelően olyan kérést adj fel online végezhetőként, amihez elég a chat felületen, email-en vagy videón keresztül kommunikálni. Más esetben mindenképp adj meg helyadatot, hisz az úgysem publikus, viszont a közelben levő felhasználókat tudod elérni. (A helyadatok megadásával kapcsolatos további információért olvasd el a “Miért kell pontos címet megadnom a feladatomhoz” című kérdésre adott válaszunkat.)

 • 7. Mit kell felajánlanom a feladat elvégzéséért cserébe?

  Választhatsz, hogy pénzösszeget ajánlasz fel, annyit, amennyit az adott feladat elvégzéséért reálisnak tartasz és szívesen kifizetsz, vagy választhatod azt is, hogy barterként felajánlasz csereterméket vagy csereszolgáltatást, például egy tálca süteményt.

 • 8. Mi az a jelöltlista? Miért látok jelölteket a feladást követően?

  Amikor feladtál egy feladatot, az alkalmazás megjeleníti azoknak a listáját (maximum 100 fő), akik a feladatnál megadott kategóriát megjelölték a profiljukban, ezzel jelezve, hogy szívesen fogadnak segítségkéréseket az adott témában. A jelölteket a listában távolság alapján rendezve látod, azzal a jelölttel kezdve, aki a legközelebb van a feladatodhoz.

  A jelöltlistában szereplő felhasználóknak megtekintheted a profilját, bemutatkozását és értékeléseit, és ha szimpatikusnak találsz valakit, akkor fel is kérheted a feladat elvégzésére. Több embert is felkérhetsz, de arra figyelj, hogy ilyen esetben a felkérésedet leggyorsabban visszaigazoló jelölté lesz a feladat. Az aktuális jelöltlistát bármikor elérheted addig, amíg a feladatod aktív.

 • 9. Mit tegyek, ha nem akarom, hogy mások lássanak a jelöltlistájukban?

  Ha a profilodban, választottál ki érdeklődési köröket, amiben szívesen nyújtasz segítséget, megjelensz a jelöltek közt. Ha nem szeretnéd, hogy lássanak, nem kell ezeket törölnöd. A Beállítások menüpontban találsz egy “Elérhető vagyok” gombot. Ez alapból be van kapcsolva (zöld színű). Ha szeretnél böngészni az appban, de nem szeretnéd, hogy lássanak, csak állítsd át kikapcsolt (szürke) állapotra. Akkor sem lehet látni a jelöltek közt, ha kijelentkezel a helpitgo profilodból.

 • 10. Hogyan kérhetek fel valakit egy feladat elvégzésére?

  A feladott kérésed adatlapján bármikor elérheted azt a jelöltlistát, amely azokat a közelben tartózkodó felhasználókat mutatja, akik megjelölték a profiljukban a kérésedhez választott kategóriát, ezzel jelezve, hogy szívesen fogadnak segítségkéréseket az adott témában. A jelöltlistában szereplő felhasználóknak megtekintheted a profilját, bemutatkozását és értékeléseit, és ha szimpatikusnak találsz valakit, akkor fel is kérheted a feladat elvégzésére. Több embert is felkérhetsz, de arra figyelj, hogy ilyen esetben a felkérésedet leggyorsabban visszaigazoló jelölté lesz a feladat.

 • 11. Hogyan jelenik meg a kérésem az applikációban és kik fogják látni?

  A feladott kérésed a segítségkérések listájában kerül megjelenítésre. Ezt a listát a felhasználók kategóriák szerint tudják szűrni illetve a készülékük aktuális poziciójának vagy alapértelmezett címüknek megfelelően rendezni. Ennek értelmében a helyhez kötött, azaz címadattal rendelkező feladatokat távolság szerinti rendezésben látja minden felhasználó. Tehát legelöl azokat a feladatokat látja, amik a legközelebb vannak hozzá. Az online, távolról végezhető feladatok alapértelmezetten a lista legelejére kerülnek, de ezek megjelenítése a szűrő segítségével szabadon ki- és bekapcsolható.

 • 12. Tudom szerkeszteni a feladatot, miután feladtam?

  Egészen addig tudsz változtatni egy közzétett feladaton, ameddig arra nincs visszaigazolt jelentkezés vagy felkérés. Egyedül a feladat kategóriáját nem tudod módosítani, de minden mást igen. Javíthatsz egy elírást a címben, kiegészítheted a részleteket, lecserélheted a feladathoz kapcsolt képeket, de módosíthatod a feladathoz tartozó helyadatokat vagy a feladatért ajánlott összeget, barterrel kapcsolatos információt is.

 • 13. Mi történik, ha nincs megfelelő jelentkező?

  Ha a megadott határidőig nem sikerült megtalálni az ideális jelentkezőt, akkor a feladatod lejárt státuszba kerül. Ekkor nem látható mások számára, nem lehet rá jelentkezni illetve jelölteket sem tudsz felkérni. Ha szeretnéd, bármikor újra feladhatod a feladatot. Újrafeladás előtt a kategórián kívül mindent tudsz szerkeszteni.

 • 14. Tudok-e több jelentkezőt is fogadni egy feladatra?

  Igen, egy feladatra több jelentkező is jelentkezhet, de csak egy valaki lehet az, akivel végül együttműködésbe kezdtek. Amint egy felhasználónak elfogadod a jelentkezését, a kérésed abban a pillanatban lekerül a listából, mások már nem láthatják és a korábbi jelentkezőkkel sem tudod már felvenni a kapcsolatot. Ha esetleg a kiválasztott jelentkezővel mégsem sikerül valamiért az együttműködés, úgy a feladat lezárását követően, azt újra feladhatod, és egy újabb körben kérhetsz fel jelölteket vagy várhatod a jelentkezőket.

 • 15. Hogyan tudok jelentkezni egy feladatra?

  Ha a listában találtál olyan feladatot, amiben tudnál segíteni és kedvet érzel hozzá, akkor a “Jelentkezem” gombra kattintva tudod jelezni a kérést közzétevő felhasználónak az érdeklődésedet. Ő a jelentkezésedről értesítést kap és elfogadhatja azt, ha a profilod alapján szimpatikus leszel neki. Erről te kapsz értesítést. Ezt követően egy chat felületen tudjátok egyeztetni a részleteket, majd a megvalósulás után lezárni a feladatot, és értékelni egymás részvételét.

  Ha szeretnéd, hogy bizonyos témákban közvetlenül fel tudjanak téged kérni, akkor válaszd ki a profilodban azokat az érdeklődési köröket, amiben segíteni tudsz. Így láthatóvá válsz más felhasználók számára, amikor az adott kategóriában feladatot adnak fel a közeledben. A jól kiválasztott profilkép és a részletes, érthető bemutatkozás pedig növeli annak az esélyét, hogy téged válasszanak a szóba jöhető jelöltek közül.

 • 16. Mit jelent az az üzenet, hogy “Ezt a feladatot már elvitték”?

  Bár minden kérésre lehet több jelentkezés, illetve a felhasználó több jelöltet is felkérhet a feladatra, végül egy emberrel tud kapcsolódni: azzal a felkért jelölttel, aki a leghamarabb visszaigazolja a felkérést, vagy azzal a jelentkezővel, akinek a jelentkezését elfogadja. Ha jelentkeztél egy feladatra vagy jelöltként fel lettél kérve, de közben máshoz került végül a feladat, akkor fogod ezt az üzenetet megkapni, amikor a korábban kapott értesítésre kattintasz.

 • 17. Hol tudom kezelni a kéréseket, amiket feladtam illetve amikre jelentkeztem?

  A feladott illetve elvállalt kérések és hirdetések kezelésére a feladatkezelő szolgál, amit az alsó menüsorban tudsz elérni. A “saját” fül alatt találod azokat a piszkozatban levő, aktív - azaz közzétett, folyamatban levő - vagy jelentkező hiányában lejárt kéréseket illetve hirdetéseket, amiket feladtál. A “jelentkeztem rá” fül alatt találsz minden olyan kérést vagy hirdetést, amire a jelentkezésed elfogadták, és amit még nem zártatok le a másik féllel. A “lezárt” fül alá kerülnek azok a kérések, hirdetések, amelyek már lezárásra kerültek, illetve amiket lejárattál.

 • 18. Mit tegyek, ha a másik fél nem megfelelően viselkedik?

  A helpitgo-n a lehetőséget adjuk meg arra, hogy egymásra találjanak azok az emberek, akiknek valamiben segítségre van szüksége, és akik segíteni tudnak. Nincs lehetőség arra, hogy az összes létrejövő feladatot ellenőrizzük, ahogy ez az ÁSZF-ben is le van írva. Így emiatt nincs lehetőségünk egy-egy eseti panaszt egyedileg kivizsgálni. Emiatt hoztuk létre a helpitgo-n az értékelő rendszert. Nagyon fontos, hogy lezárjátok a feladatot, értékeljétek egymást számszerűen és szöveges leírással is. Az értékelések ezután a többi felhasználónak lesznek segítségére a könnyebb választásban.

Hirdetés

 • 1. Hogyan adhatok fel hirdetést?

  Ha fel szeretnél ajánlani valamilyen szolgáltatást, terméket, feleslegessé vált vagy kölcsönözhető tárgyadat, akkor a főoldalon a Hirdetés fület kiválasztva, a “Segítek - Szolgáltatok” lehetőségre kattintva tudod megtenni. Először válaszd ki a hirdetésed kategóriáját, ahova szerinted a legjobban besorolható,amit közzé tennél. Ezután meg tudod adni a hirdetés rövid (listában majd megjelenő) címét és részletes leírását. Ha gondolod, tölts fel hozzá fényképeket is. Válaszd ki a hirdetésed típusát, azaz hogy egy vagy több jelentkezőt vársz a feladatra. Végül mondd el, mit kérsz érte; add meg a termék, szolgáltatás ellenértékét vagy hogy minek örülnél cserébe.

 • 2. Kik és hogyan fogják látni a hirdetésemet?

  Minden feladott hirdetés a főoldalon, a hirdetések listájában kerül megjelenítésre. Ezt a listát a felhasználók tudják szűrni kategóriák szerint. És tudják rendezni a készülékük aktuális pozíciója vagy alapértelmezett címüknek megfelelően. Ennek értelmében a helyhez kötött, azaz címmel rendelkező hirdetéseket távolság szerinti rendezésben látja minden felhasználó. Tehát legelől azokat látja, amik a legközelebb vannak hozzá. Az online szolgáltatásként elérhető hirdetések alapértelmezetten a lista legelejére kerülnek, de ezek megjelenítését a szűrő segítségével minden felhasználó szabadon ki- és bekapcsolhatja.

 • 3. Hány jelentkező lehet egy hirdetésre?

  Egy hirdetésre egy jelentkező lehet. Ha egy felhasználó kapcsolatfelvételt kezdeményez az adott hirdetésre, akkor a felhasználó és a hirdető automatikusan összeköttetésbe kerül, és már chatelhetnek is a részletekről. A hirdetés lekerül a listából, így mások már nem tudnak rá jelentkezni.

  Ha a hirdető több jelentkezőt vár (mert például több munkát is el tud vállalni), akkor bejelölheti az automatikus újrafeladást, így újra megjelenik a listában ugyanaz a hirdetés, amelyre így mások is tudnak jelentkezni.

 • 4. Mit jelent az, hogy egyszeri vagy ismétlődő a hirdetés?

  Ha olyan dolgot szeretnél hirdetni, amit egyetlen ember meg tud oldani, akkor egyszeri hirdetést adj fel. Ilyen eset lehet például, ha van otthon egy feleslegessé vált mosógéped, amit szeretnél felajánlani, hisz azt nyilván egy embernek tudod odaadni. De ha a szolgáltatásod szeretnéd hirdetni, amivel több embernek is tudsz segíteni, ismétlődő típust válassz. Például angol órákat szeretnél adni, és 3-4 tanulót is tudsz vállalni egy héten. Ilyenkor minden kapcsolatfelvétel után automatikusan újrafeladásra kerül a listában a hirdetésed, amelyre így mások is tudnak jelentkezni. Ez egészen addig folytatódik, amíg az aktuálisan aktív hirdetésen ki nem kapcsolod ezt a funkciót, vagy le nem járatod a hirdetésed.

 • 5. Mi történik, ha kapcsolatfelvételt kezdeményezek egy hirdetés kapcsán?

  Ha egy hirdetés komolyan felkeltette az érdeklődésedet, és szeretnéd, hogy a tied legyen az adott termék vagy szolgáltatás, akkor a kapcsolatfelvétel gombra kattintva tudod azt lefoglalni. Ekkor automatikusan összeköttetésbe kerülsz a hirdetővel, és már chatelhettek is a részletekről. A kapcsolatfelvétel nem jár semmilyen kötelezettséggel, de csak akkor kattints rá, ha valóban érdeklődsz az adott dolog iránt.

 • 6. Tudom-e szerkeszteni a hirdetésemet, miután feladtam?

  Egészen addig tudsz változtatni egy közzétett hirdetésen, ameddig arra nincs jelentkező. Egyedül a hirdetés kategóriáját nem tudod módosítani, de minden mást igen. Javíthatsz egy elírást a címben, kiegészítheted a részleteket, lecserélheted a hirdetéshez kapcsolt képeket, módosíthatod a hirdetésedhez tartozó helyadatokat vagy a feladatért kért összeget, barterrel kapcsolatos információt is.

  A szerkesztésnél tudod módosítani azt is, hogy egy alkalommal jelenjen csak meg a hirdetés, vagy minden jelentkezést követően automatikusan újrafeladásra kerüljön. (Lásd a “Mit jelent az, hogy egyszeri vagy ismétlődő a hirdetés? Mi az az automatikus újrafeladás?” című kérdéseket)

 • 7. Mi történik, ha nincs megfelelő jelentkező?

  Ha a megadott határidőig nem jelentkeztek a hirdetésedre, akkor az lejárt státuszba kerül. Ekkor nem látható mások számára, nem lehet rá jelentkezni. Ha szeretnéd, bármikor újra feladhatod a hirdetésed. Ilyenkor az újrafeladás előtt a kategórián kívül mindent tudsz szerkeszteni.

 • 8. Mit kérhetek cserébe a felajánlott termékért, szolgáltatásért?

  Választhatsz, hogy pénzösszeget kérsz, amennyit az adott feladat elvégzéséért reálisnak tartasz, vagy barterként csereterméket vagy csereszolgáltatást, például egy tálca süteményt.

 • 9. Miért kell címadatot megadnom a hirdetésemhez?

  A címadatok a helpitgo-n sosem publikusak, így a hirdetésedhez megadott cím nem, csak a város, és Budapest esetén a kerület lesz látható a többi felhasználó számára. Az applikáció a háttérben használja a megadott címet: ez alapján rendezi a kéréseket és hirdetéseket a többi felhasználó számára, hogy mindenki a számára elérhető közelségben levő feladatokra tudjon jelentkezni.

 • 10. Mikor válasszam az online szolgáltatás lehetőséget?

  Az online szolgáltatás olyan hirdetéseket jelöl, melyet távolról is el lehet végezni vagy elektronikus formában át lehet adni. Ilyen lehet például egy grafikai munka vagy egy videócsevegéssel tartott nyelvóra. Ennek megfelelően olyan hirdetést jelölj meg online szolgáltatásként, amihez elég a chat felületen, email-en vagy videón keresztül kommunikálni. Más esetben mindenképp adj meg helyadatot, hisz az úgysem publikus, viszont a közelben levő felhasználókat tudod elérni. (A helyadatok megadásával kapcsolatos további információért olvasd el a “Miért kell pontos címet megadnom a hirdetésemhez” című kérdésre adott válaszunkat.)

 • 11. Hol tudom kezelni a hirdetéseket, amiket feladtam illetve amikre jelentkeztem?

  A feladott illetve elvállalt kérések és hirdetések kezelésére a feladatkezelő szolgál. A “saját” fül alatt találod azokat a piszkozatban levő, aktív - azaz közzétett vagy folyamatban levő - illetve jelentkező hiányában lejárt kéréseket illetve hirdetéseket, amiket feladtál. A “jelentkeztem rá” fül alatt találsz minden olyan kérést vagy hirdetést, amire a jelentkezésed elfogadták, és amit még nem zártatok le a másik féllel. A “lezárt” fül alá kerülnek azok a kérések, hirdetések, amelyek már lezárásra kerültek vagy amiket lejárattál.

 • 12. Hogy tudom megkülönböztetni a kéréseket és a hirdetéseket a feladatkezelőben?

  A kérés- és a hirdetéskártyák legjellemzőbb megkülönböztető jegye, hogy a kéréseknél mind a kártyákon, mind a kapcsolódó értesítéseken, értékeléseken rózsaszín, a hirdetések lila színnel jelenítődnek meg bizonyos szövegrészek, ikonok.

Helymeghatározás

 • 1. Miért kell helyadatokat megadni egy kéréshez, hirdetéshez?

  A címadatok a helpitgo-n sosem publikusak, így a feladatokhoz megadott cím sem. Csak a város - és Budapest esetén a kerület - lesz látható a többi felhasználó számára. Az applikáció a háttérben használja a megadott címet: ez alapján rendezi a kéréseket, hirdetéseket a többi felhasználó számára, hogy mindenki a számára elérhető közelségben levő feladatokra tudjon jelentkezni. Kérések esetén a megadott cím alapján listázza az applikáció a közelben elérhető segítők listáját is.

 • 2. Mi történik, ha egy feladat online is elvégezhető?

  Az “Online végezhető” olyan feladatokat jelent, melyet a felhasználók távolról is el tudnak végezni vagy elektronikus formában át tudnak adni. Ilyen lehet például egy grafikai munka vagy egy videócsevegéssel tartott nyelvóra, esetleg egy tanácsadás. Ennek megfelelően olyan kérést vagy hirdetést adj fel online végezhetőként, amihez elég a chat felületen, email-en vagy videón keresztül kommunikálni. Más esetben mindenképp adj meg helyadatot, hisz az úgysem publikus, viszont a közelben levő felhasználókat tudod elérni. Az online végezhető feladatok a kérések listában a helyhez kötött feladatok előtt jelennek meg, de ezek megjelenítését a szűrő segítségével szabadon ki- és bekapcsolhatod.

 • 3. Miért nem látom, hogy pontosan hol van egy feladat?

  Az applikáció célja, hogy megmutassa, milyen kérések és hirdetések vannak a közeledben, illetve - ha szeretnéd - téged is megmutasson jelöltként, ha téged érdeklő témákban kérnek segítséget. Mindössze az adott települést, és Budapesthez kapcsolódva a kerületet látod. Ezen kívül a relatív távolságok megjelenítésére használja a rendszer a megadott helyadatokat, de pontos címet sosem teszünk közzé. Így azt láthatod, mi hány méterre, kilométerre van tőled, illetve a segítségkérők is azt fogják látni, hogy te milyen távolságra vagy az elvégzendő feladattól. A kapcsolatfelvételt követően tudjátok egyeztetni a pontos részleteket.

 • 4. Mi alapján látod a kéréseket és hirdetéseket a listában?

  A listában a kérések illetve hirdetések sorrendjét a tőled való távolságuk határozza meg. Legelöl tehát azok a feladatok jelennek meg, amelyek a legközelebb vannak hozzád. A szűrőben tudod beállítani, hogy ennek a rendezésnek az alapja a készüléked szerinti pillanatnyi pozíciód vagy a profilodban megadott alapértelmezett címed legyen. A pillanatnyi pozíció szerinti rendezéshez engedélyezned kell a telefonodon a helyadatok megosztását. Ezek miatt te magad sosem fogod látni a saját főoldali listádban a saját feladatod! De ne aggódj, mindenki más, aki a közeledben van, annál előrébb fogja látni a saját listájában. Ha online végezhető kéréseket vagy online szolgáltatások hirdetéseit szeretnéd böngészni, azt a szűrőben tudod beállítani.

 • 5. Mit jelent az alapértelmezett cím a profilomban?

  A címed nem publikus, senki nem láthatja. Az kizárólag távolságok meghatározására szolgál. A helpitgo-n a megadott címedhez vagy a telefonod aktuális pozíciójához viszonyítva láthatod, milyen kérések, hirdetések vannak épp a közeledben. Ugyanígy a megadott címed vagy aktuális pozíciód alapján jelenhetsz meg jelöltként a közeli segítségkérők számára. Ők is azonban csak azt fogják látni, hogy milyen távolságra vagytok egymástól.

 • 6. Miért nincs kereső, ahol rá tudok keresni a településemen található feladatokra?

  A főoldali listákban alapértelmezetten a tőled való távolság szerint rendezi az applikáció a feladatokat. Ha engedélyezed a készüléken a helyadatokat, akkor az aktuális pozíciódnak megfelelően látod a közelben levő kéréseket, hirdetéseket.

  A szűrőben lehetőséged van annak kiválasztására, hogy a profilodban alapértelmezettként megadott címedhez viszonyítva mutassa a rendszer a közeli feladatokat. Ha egy másik településre, kerületre vonatkozóan szeretnéd látni, hogy milyen lehetőségek vannak a közelben, akkor módosítsd a profilodban az alapértelmezett címet és állítsd be a listák szűrőjében, hogy ahhoz viszonyítva rendezze a feladatokat az applikáció.

Kategóriák, Keresés, Szűrés

 • 1. Mire valók a kategóriák?

  A kategóriák célja az, hogy a felek könnyebben találjanak egymásra. Minden kérés és hirdetés feladása a kategória kiválasztásával indul, azaz annak a témakörnek a megjelölésével, amelyhez az adott feladat a legközelebb áll. A profilodban ugyanezen kategóriák közül jelölheted meg azokat, amelyekben szívesen nyújtanál segítséget, így téve láthatóvá magad azok számára, akik az adott kategóriában tesznek közzé segítségkérést, így megjelensz a jelöltlistában és fel tudnak kérni a feladat elvégzésére. (Hirdetések esetében ez nem áll rendelkezésre.) Továbbá a kategóriák használhatóak a főoldali feladatlisták szűrésére is, hogy csak a számodra releváns feladatok között tudj böngészni. A főoldalon a kis nagyító ikonnal tudod szűrni a számodra megjelenített feladatokat.

 • 2. Mit jelent a szűrőben a “Kedvenceim” lehetőség?

  Ezzel a gombbal egy kattintással tudsz azokra a kategóriákra szűrni, amiket a profilodban beállítottál. Amikor színes, azt jelenti, aktív a szűrő. Ha szürke, akkor inaktív.

 • 3. Milyen szempontok szerint tudok keresni?

  A kérések és hirdetések között a kategóriák szerint tudsz szűrni. Emellett azt is kiválaszthatod, hogy csak a helyhez kötött, (azaz helyadattal rendelkező) vagy csak az online lehetőségeket szeretnéd-e látni. Kérések esetében még arra is lehetőség van, hogy a listában csak a sürgős, azaz 24 órán belül lejáró segítségkéréseket lásd.

Értékelés - lezárás

 • 1. Miért kell értékelni egymást egy feladat lezárásakor?

  Fontos, hogy mindig visszajelzést adjatok egymásról, mert az referenciaként használható a későbbiekben a profilon. A helpitgo-n így láthatjuk, hogy kit milyen mértékben ajánl a többi felhasználó, milyen pozitív vagy épp negatív tapasztalatok voltak vele kapcsolatban. Ez segíti a döntést, amikor valakit például felkérnénk egy feladat elvégzésére.

 • 2. Mikor lesz látható az értékelés, amit adtam és amit kaptam?

  Az egymásnak adott értékelések csak akkor lesznek láthatóak, amikor mindkét fél kölcsönösen értékelte már egymást. Ha értesítést kaptál arról, hogy a partner értékelt téged egy feladat kapcsán, akkor neked is értékelést kell adnod ahhoz, hogy lásd az értékelést. Ezt követően a profilodon tudod megnézni az értékelés pontszámát és szövegét. Dolgozunk azon, hogy ez egyértelműbben működjön az applikációban.

 • 3. Hol tudom megnézni a másik fél értékeléseit?

  A másik fél értékeléseit a profilján tudod megnézni az “Értékelések” fülre kattintva. A kapott pontszámok mellett a szöveges visszajelzéseket is elolvashatod. A pontszám színe jelzi, hogy segítségkéréshez (rózsaszín) vagy hirdetéshez kapcsolódóan (lila) történt az értékelés. Dolgozunk azon, hogy az értékelési rendszer még egyszerűbb és átláthatóbb legyen, hogy még jobban tudja biztosítani a feladatokhoz szükséges bizalmat.

Találj Te is segítőt a hétköznapi teendőidre!

Ahol láthattál már minket:

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image